Het beste van week 12: Nieuwe namen Zwarte Cross, de politieke geschiedenis van Glastonbury en #SaveTheSummer

343
Rikie

Het festivalnieuws stond ook de afgelopen week weer in het teken van het Corona-virus. De effecten die dit heeft op jouw festivalzomer houden we nauwgezet bij in onze live-blog. Maar gelukkig was er nog ook ander festivalgerelateerd nieuws, zo kondigde Zwarte Cross nieuwe namen aan, hebben we een knallen Foo Fighters concert voor je klaar staan en doken we in het politieke verleden van Glastonbury. Dit was het beste van week 12!

Zwarte Cross 2020 presenteert De Jeugd van Tegenwoordig en meer

Zwarte cross gaat er tot nu vanuit gewoon door te gaan en kondigde daarom maar liefst 32 nieuwe namen aan. Onder meer De Jeugd van Tegenwoordig en Tim Knol staan op het affiche voor komende editie. Daarnaast staan ook onder meer het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en Sticks op de line-up.

Festivalconcert: toch nog genieten van Foo Fighters

Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor tijdens je quarantaine voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Deze week op het digitale mainstage: de show van Foo Fighters op Rock am Ring 2015!

Glastonbury is haar politieke verleden nog niet vergeten

Denk je aan Glastonbury, dan denk je niet alleen aan de annulering die deze week kwam, maar ook aan feest, bier, modder en muziek. Het Britse festival is echter meer dan dat. Glastonbury geeft activisme en politiek namelijk uitgebreid de ruimte. Wij doken afgelopen week nog eens in de archieven om te kijken waar die liefde voor politiek vandaan komt.

Iron Maiden: het verhaal achter mascotte Eddie

Graspop Metal Meeting nodigde Iron Maiden dit jaar voor de 10e (!) keer uit als hoofdact. Denderende drums, drie gitaristen en de hoge zang van Bruce Dickinson maken elke Iron Maiden show weer headbanger heaven. Maar er is een persoon die naast de zes-koppige heavymetalband de show steelt: Eddie. Deze week zochten wij het verhaal uit achter de legende.

Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de songteksten van Massive Attack?

Komende zomer staat er voor Massive Attack nog een festivaltour op de planning. In juni komen de heren bijvoorbeeld langs op Best Kept Secret. Ben jij al helemaal klaar voor de komst van het duo? Wij stelden jouw kennis over de Massive Attack Lyrics op de proef.

Europese festivals doen gezamenlijke oproep: #SaveTheSummer

We sluiten deze week toch af met een klein beetje coronanieuws. Festivals door heel Europa zijn deze week namelijk een gezamenlijke campagne gestart: #SaveTheSummer. Festivalgangers door het hele continent worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen: blijf thuis, was je handen, hou afstand en luister naar de adviezen van je overheid. Alleen dan kunnen we de komende festivalzomer nog redden.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.