Pearl Jam komt vrijdag met update over Europese tour

Foto: Danny Clinch

Met de afgelasting van British Summer Time 2020 is ook de eerste afgelaste Europese show van Pearl Jam een feit. Aankomende vrijdag komt de band met een statement over de gehele Europese tour.

Tot nu toe is British Summer Time het enige afgelaste Europese festival waar Pearl Jam zou optreden. Naast het Britse festival werden de heren ook bevestigd voor onder andere Rock Werchter en Lollapalooza Stockholm. Of deze optredens nog doorgaan is nu onzeker. Aankomende vrijdag geeft de band een update over de Europese optredens. Check hieronder het hele bericht van Pearl Jam

De Franse dj Francis Zegut voorspelt dat de band de tour verplaatst naar 2021. Eerder stelde Pearl Jam ook al de Amerikaanse tour uit door de corona-uitbraak.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, een groot succes: met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rondom Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Pearl Jam lanceerde vorige maand de plaat Gigaton.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. Dit jaar komen ze opnieuw langs op de Werchter-weide en spelen ze tweemaal in de Ziggo Dome.