Rock Werchter 2018, dag #3: Jack White speelt ‘Icky Trump’, Jack Johnson verrast met gastoptreden en Pearl Jam is als herboren

1126
Rock Werchter 2017

Rock Werchter 2018 is in volle gang! Onder een stralende zon genieten bezoekers van al het moois dat het festival te bieden heeft. Op de derde dag is er een kruisbestuiving tussen Pearl Jam en Jack Johnson, protesteert Jack White tegen Trump en is het weer ouderwets smeren geblazen tegen die krachtige zon. Lees hier alle hoogtepunten van de zaterdag van Rock Werchter 2018:

Jack Johnson krijgt bezoek van Eddie Vedder…

Jack Johnson is de perfecte artiest voor een zonnige zomermiddag. Zijn akoestische ballades zijn heerlijk om even rustig bij weg te dromen in het hoge gras. Johnson doet sowieso alles op zijn gemak. Hij zegt niet te kunnen lezen en spelen tegelijk, dus daarom neemt hij af en toe de tijd om de bordjes te lezen die de fans triomfantelijk omhoog houden. “Nee sorry, ik ben al getrouwd” en “Ja, die ga ik zo nog voor jullie spelen” zijn de meest gehoorde antwoorden. Dezelfde fans doen een vreugde dansje als opeens Eddie Vedder van Pearl Jam uit de coulissen verschijnt en het nummer ‘Constellations’ meespeelt.

… en gaat vervolgens zelf op de koffie bij Pearl Jam


“Voor wat hoort wat”, moet Johnson gedacht hebben, want enkele uren later betreedt hij opnieuw het hoofdpodium tijdens de show van Pearl Jam. De twee grootheden bundelen de krachten en brengen samen ‘Imagine’ van John Lennon als ultieme ode aan de liefde en als middelvinger in het gezicht van Trump. “We nemen een video op en zenden hem naar de States om Trump te tonen dat je heus wel harmonieus kan samenleven met mensen van een ander ras, land of opvoeding”, aldus een uitgelaten Vedder. Amen.

Groots is niet groot genoeg voor Pearl Jam

Pearl Jam trekt werkelijk alles uit de kast om van hun show op Rock Werchter 2018 een onvergetelijke passage te maken. Tijdens MC5-cover ‘Kick Out The Jams’ voegden Wayne Kramer van MC5, gitarist Kim Thayil van Soundgarden en enkele leden van King’s X en Fugazi zich bij het gezelschap op het podium. Wat volgt is een legendarische uitvoering van deze Amerikaanse rockklassieker.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Jack White speelt ‘Icky Trump’ uit protest

Jack White
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

In ‘Icky Thump’, zoals de track echt heet, predikt White dat immigranten in de Verenigde Staten oneerlijk behandeld worden. Toen het nummer in 2007 uitkwam, was die discussie al gaande, maar vandaag de dag is het nummer wel akelig relevant. Trump’s migratiebeleid valt duidelijk niet in goede aarde en White besluit dan ook voor de gelegenheid de titel aan te passen naar ‘Icky Trump’. Alsof het zo had moeten zijn.

De organisatie deelt zonnebrandcrème uit

Rock Werchter
Foto: Louise Vos / Festileaks

Het festival laat zich dit weekend graag van zijn zonnigste kant zien. Speciaal daarvoor heeft de organisatie ‘smeerders’ ingezet die jouw van het broodnodige likje zonnebrandcrème kunnen voorzien. “Vergeet je dat ene lastige plekje op mijn rug niet?”

De zon zwaait af na bewezen diensten


Zweten, puffen, hijgen, dampen, smeren, koelen, opstaan en weer doorgaan. Het mag dan topsport zijn om 4 dagen festival vol te houden in deze hitte, het levert gegarandeerd mooie plaatjes op. Wanneer de koperen bol langzaam vaarwel zegt en achter de horizon wegzakt, is het schouwspel op z’n mooist. Dankjewel zon, tot morgen.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats en wel van 5 tot en met 8 juli. Headliners voor de huidige editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het festival zijn te koop via de festivalsite. Tickets voor het gehele weekend, de zaterdag en de zondag zijn inmiddels uitverkocht. Ook zijn campingtickets voor The Hive Resort en The Hive inmiddels uitverkocht.

Ben je er niet bij maar wil je wel vanuit je luie stoel genieten van alles wat Rock Werchter te bieden heeft? Luister dan naar onze playlist met alle acts die dit jaar op het affiche staan!

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.