Zegut: ‘Pearl Jam en Billie Eilish stellen tours uit tot 2021’

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Volgens de Franse radio-dj Francis Zegut stellen Pearl Jam en Billie Eilish hun tours uit tot 2021. Pearl Jam zou deze zomer headlinen op Rock Werchter en Lollapalooza Parijs en Stockholm. Billie Eilish staat ook op de line-up van Lollapalooza Parijs, daarnaast vind je haar naam op de posters van Mad Cool en NOS Alive 2020.

Volgens een post op de Facebook van de Fransman treden Pearl Jam en Billie Eilish niet langer op op deze festivals. Zegut is over het algemeen goed geïnformeerd op het gebied van de Franse festivals. De informatie lijkt daardoor van Lollapalooza Parijs af te komen. De artiesten en festivals zelf hebben het nieuws echter nog niet bevestigd.

Nadat de Amerikaans rockers van Pearl Jam begin vorig jaar aankondigden dat ze bezig waren met een nieuw album volgde later in het jaar ook de aankondiging van een Europese tour. Ze zouden op verscheidene festivals staan, zoals Rock Werchter, Lollapalooza Stockholm en Lollapalooza Parijs.

Billie Eilish kondigde tot grote vreugde van vele fans aan het einde van afgelopen festivalseizoen ook een gigantische tour aan voor aankomende zomer. De Amerikaanse zangeres had optredens op de planning staan op Mad Cool, NOS Alive, I-Days en Lollapalooza Parijs.

Helaas komt dit nieuws niet als een grote verrassing, met de vele afzeggingen van de laatste tijd. We verzamelen al het nieuws over de impact van het coronavirus op festivals in onze liveblog.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, een groot succes: met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rondom Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, stamt alweer uit 2013. Onlangs kondigden de heren de komst van het nieuwe album Gigaton aan.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. Dit jaar komen ze opnieuw langs op de Werchter-weide en spelen ze tweemaal in de Ziggo Dome. Daarnaast brachten ze in maart het album Gigaton uit.

Billie Eilish

Photo: Polydor

Billie Eilish is een jonge Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals, en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze afgelopen zomer op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop.