Pinkpop reageert op afgelasting en kondigt data 2021 aan

1026
Pinkpop 2019
Foto: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop 2020 gaat niet door vanwege de verlengde maatregelen voor het coronavirus. Het festival reageert hierop en kondigt de data voor 2021 aan.

Het verbod op evenementen is verlengd tot 1 september. Hierdoor gaat Pinkpop dit jaar niet door, samen met alle andere Nederlandse zomerfestivals.

Het Limburgse festival plaatst een reactie en laat weten grote teleurstelling te voelen, maar achter het verbod op evenementen te staan. Gezond- en veiligheid van bezoekers en andere betrokkenen heeft volgens Pinkpop de hoogste prioriteit.

De organisatie kondigt ook de nieuwe data aan: in 2021 vindt het festival plaats van 18 tot en met 20 juni. Toch een klein lichtpuntje: volgens de organisatie staat het buiten kijf dat deze editie memorabel wordt.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021. Pinkpop 2021 is ook het eerste jaar zonder Jan Smeets als festivaldirecteur. Mister Pinkpop draagt het stokje dit jaar over aan zijn vaste team, waarmee hij het festival al jaren organiseert.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.