Jan Smeets: ”Pinkpop niet al te zwaar gedupeerd”

434
Photo: Dennis van der Bruggen

Nu er deze zomer geen Pinkpop plaatsvindt, kijkt Jan Smeets met opgeheven hoofd verder naar de 2021 editie. Zo is het Limburgse festival niet al te zwaar gedupeerd door het afgelasten van de editie 2020.

In een interview met de L1mburg laat Jan Smeets weten dat hij uitkijkt naar volgend jaar, als ze echt weer een Pinkpop kunnen organiseren. Zo gaat hij er alsnog van uit dat in 2021 het Limburgse festival gewoon kan doorgaan. Of er dan nog dan nog steeds maatregelen nodig zijn is nog onzeker. Wat hij wel zeker weet is: “Een anderhalvemeter-festival is niet mogelijk. Daar is dat veel te duur voor. Dan zouden we een grote bijdrage van het rijk moeten krijgen,” aldus Jan Smeets.

Gelukkig is de schade voor Pinkpop niet al te groot. Zo zijn de zaken goed afgedekt en zouden alle 50 bedrijven die dit jaar mee zouden doen, volgend jaar opnieuw mee doen.

Tickets

Zojuist werd juist ook bekend dat gekochte tickets geldig blijven voor de nieuwe datum in 2021. Je kaartje goed bewaren voor volgend jaar is de boodschap. Verder hoef je niets te doen, je toegangsticket blijft gewoon geldig. Door dit te doen help je tevens de economische impact en krijg je voorrang bij de start van de ticketverkoop voor de komende drie jaar.

Kun je volgend jaar niet van de partij zijn? Dan kan je je geld terug vragen. Wel wordt je geld uiterlijk 21 juli 2021 terug op de rekening gezet.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021. Pinkpop 2021 is ook het eerste jaar zonder Jan Smeets als festivaldirecteur. Mister Pinkpop draagt het stokje dit jaar over aan zijn vaste team, waarmee hij het festival al jaren organiseert.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.