Zelfbevestiging: Danny Vera naar Pinkpop 2021

610

Danny Vera is volgend jaar te zien op Pinkpop 2021. Dat nieuws bevestigde hij gisterenavond zelf in het praatprogramma Op1.

Normaal zou Vera over een paar dagen te zien zijn op Pinkpop. Vanwege de coronacrisis gaat het Limburgse festival, dus ook het optreden van de Zeeuwse zanger, niet meer door. Zo vertelde hij aan tafel van Op1 dat zijn optreden gewoon is verzet naar volgend jaar. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de organisatie van Pinkpop 2021.

Wel zijn Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots volgende editie ook weer van de partij. Of we meer artiesten in 2021 weer gaan terug zien is nog niet bekend. Wel hebben we in ons geruchtenoverzicht een aantal kanshebbers klaarstaan.

Danny Vera

Danny Polfliet, beter bekend als Danny Vera, is een zanger uit Middelburg. Geïnspireerd door onder andere Roy Orbison en Chris Isaak schakelt hij tussen genres als rockabilly, country en pop. Het televisiekijkend publiek kan hem herkennen als huisband van het programma Voetbal Inside. Vera brak in 2019 door bij het grote publiek door met zijn song ‘Roller Coaster’, afkomstig van het album Pressure Makes Diamonds 1 & 2. In 2019 belandde het nummer op de vierde plaats in de Top2000 van Radio 2.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021. Pinkpop 2021 is ook het eerste jaar zonder Jan Smeets als festivaldirecteur. Mister Pinkpop draagt het stokje dit jaar over aan zijn vaste team, waarmee hij het festival al jaren organiseert.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.