Pinkpopbaas Jan Smeets kondigt bezuinigingen aan

4800
Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Pinkpop komt niet direct in financiële problemen door de coronacrisis. Wel moet het Limburgse festival gaan kijken naar bezuinigingen.

Dat vertelt festivaldirecteur Jan Smeets in gesprek met de Telegraaf. “Wij hebben een buffer en kunnen zo’n rampjaar als dit opvangen. Maar dit betekent wel dat we voor volgend jaar kritisch moeten kijken naar waar we iets kunnen bezuinigen”, aldus Smeets.

Er waren door Pinkpop al veel aanbetalingen aan artiesten gedaan. “Een vermogen, zoals je je kunt voorstellen. Maar dat is keurig teruggestort allemaal. Wat overblijft zijn personeels- en publiciteitskosten. We durven onszelf best financieel gezond te noemen”, aldus Mr. Pinkpop, die eerder zelf nog positief werd getest op corona.

Of de bezuinigingen ook gevolgen hebben voor de line-up, is nog niet duidelijk. Tot dusver is duidelijk dat Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots en Nederlandse acts als Kensington volgend jaar alsnog in Landgraaf neerstrijken.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.