Pinkpopbaas Jan Smeets test positief op corona

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Pinkpopdirecteur Jan Smeets is besmet geraakt met het coronavirus. Dat bevestigt Niek Murray, woordvoerder van Pinkpop, aan ZO-NWS.

Wegens een infectie werd de 75-jarige festivaldirecteur onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Vanwege zijn hartklachten en verschillende operaties valt Smeets in een risicogroep. Vandaar dat er bij Jan Smeets ook een test op het coronavirus is afgenomen. Die uitslag bleek positief.

Inmiddels is de Pinkpopbaas niet meer in het ziekenhuis. ‘Naar omstandigheden maakt Jan het goed. Hij revalideert op advies van de artsen vanaf een andere plek’, zo laat Murray weten.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder: