Landgraaf pleit voor garantiefonds Pinkpop 2021

1067
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

De gemeente Landgraaf gaat lobbyen in Den Haag over het beschikbaar stellen van het garantiefonds voor Pinkpop. Dat laat de gemeente weten na het nieuws dat de doorgang Pinkpop 2021 zeer onwaarschijnlijk wordt.

Pinkpop kan geen aanspraak maken op het garantiefonds, omdat het festival vóór 1 juli gehouden wordt. Het fonds is bedoeld voor evenementen na deze datum. Als het aan gemeente Landgraaf ligt, moet Pinkpop ook kunnen rekenen op het garantiefonds van 300 miljoen euro. “We hopen dat het festival door kan gaan als Pinkpop van het garantiefonds gebruik kan maken”, zegt wethouder Freed Janssen.

Niet alleen zijn er grote gevolgen voor het festival en de festivalgangers, ook regio Parkstad krijgt een flinke domper. De regio, waarin Pinkpop standaard gehouden wordt, verdient normaliter zo’n 12 miljoen euro per jaar aan het festival. Met de afgelasting zou Parkstad deze inkomsten mislopen.

De gemeente Landgraaf staat open voor een alternatieve festivaldatum. Er is nog geen vergunning aangevraagd door de organisatie van Pinkpop. Wanneer dit gebeurt, staat de gemeente klaar om samen te werken.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken