Organisatie Rock Werchter openhartig over 2021-editie

11671
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De organisatie van het Belgische festival Rock Werchter deelt een update omtrent de 2021 editie op haar social media kanalen en website. Ze geven aan hoopvol, maar realistisch te zijn.

Rock Werchter 2021 vindt vooralsnog plaats in het weekend van 1 tot en met 4 juli. Normaal gesproken barst het rond deze tijd van het jaar van de line-up aankondigingen en andere leuke updates over het festival. Echter heerst er dit jaar stilte. Dit heeft alles te maken met de aanhoudende pandemie. Op woensdag 24 februari kwam de organisatie naar buiten met een update. Ze geven aan ‘open kaart te willen spelen’. “We blijven naar Rock Werchter begin juli toewerken maar sluiten andere opties niet uit,” aldus de organisatie.

Of het festival op de geplande data doorgaat is afhankelijk van de dalende covid-cijfers en van de evolutie van de vaccinatiegraad. Eerder gaf organisator Herman Schueremans aan het festival misschien naar september te willen verplaatsen. In de nieuwe update van afgelopen week, wordt daar niet over gesproken. Als afsluiter steekt de organisatie de lezer een hart onder de riem met de troostende woorden:  “Er komen betere tijden. We gaan samen weer mooie herinneringen maken. Bientôt l’été.”

Rock Werchter 2021

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2020 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Gorillaz en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De drie grote liefdes in mijn leven zijn kaas, film en festivals. Elk jaar te vinden op Lowlands bij de paal links voor en daarnaast verstrooid door het jaar van de partij bij dagfestivals zoals Lente Kabinet en Into The Woods.