Werchter-organisator Herman Schueremans: “Rock Werchter 2021 misschien naar september”

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter 2021 verschuift misschien naar september. Dat vertelt festivaldirecteur Herman Schueremans in een panelgesprek georganiseerd door het Antwerpse poppodium Trix. Schueremans wil in ieder geval een volwaardig festival organiseren komende zomer. Rock Werchter 2021 staat vooralsnog gepland van 1 tot 4 juli.

Schueremans heeft nog altijd de ambitie om Rock Werchter ‘gewoon’ in juli te laten plaatsvinden. Dat zegt Herman Schueremans in een panelgesprek tijdens de Week van de Belgische Muziek. Wel is de festivalbaas realistisch en houdt hij rekening met een eventuele verschuiving. “Als we door het festival te verschuiven naar later, twee maanden tijd kunnen winnen om meer mensen ingeënt te hebben, dan zullen we dat bekijken. Dat is op dit moment nog niet het geval, maar misschien later wel”, aldus de Rock Werchter-organisator. Rock Werchter 2021 heeft zelf nog geen officieel statement naar buiten gebracht.

De Zomerbar zoals die er afgelopen zomer was, is geen optie dit jaar. Het grootste festival van België heeft normaal gesproken zo’n 90 duizend bezoekers per dag. “We hebben nog steeds de ambitie een festival op full capacity te organiseren”, vertelt Schueremans. Het festival wacht nog op duidelijkheid van het kabinet. “Er is een wil om oplossingen te zoeken. Maar de overheid kan geen garanties geven. Dat is heel moeilijk, want wij willen plannen maken.”

Festivalzomer verschuift naar najaar

Mocht Rock Werchter 2021 naar later in de zomer verhuizen, dan is ze niet de enige. Onlangs liet Paaspop 2021 weten dit jaar naar september te verplaatsen en kondigde de organisatie van Bospop zelfs een geheel nieuw festival aan voor oktober. Pinkpop sluit op haar beurt een verschuiving ook niet uit.

Rock Werchter 2021

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Ook staan er enkele nieuwe namen, waaronder Gorillaz en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen