Down The Rabbit Hole 2021 verplaatst naar augustus op het terrein van Lowlands

DTRH Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole 2021 wordt door de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus verplaatst naar 27, 28 en 29 augustus. Dat is het weekend na Lowlands. Het festival verandert ook van locatie: namelijk naar het terrein van datzelfde Lowlands.

Namen voor Down The Rabbit Hole 2021 worden morgen bekend gemaakt. De kaartverkoop start zaterdag 1 mei 2021 om 11:00 uur via Ticketmaster.

Ander opvallend nieuwtje is dat de geluidsvergunning geldt tot 23:00 uur. De organisatie: “Daarna duiken we met headphones alle tenten en clubs in en struinen we de veldjes af. Op die manier kun je als hardcore nachtvlinder gewoon doorknallen en afzakken tot 05:00 uur ’s nachts.”

Ticketverkoop

De organisatie laat weten dat de algemene kaartverkoop start op 1 mei om 11:00 uur via Ticketmaster. Een festivalticket (3 dagen festival, een plek op de camping met je eigen tent en gebruik van de pendelbus van/naar treinstation Dronten of Lelystad) kost €187,50 excl. €10,- servicekosten. Er worden geen dagkaarten verkocht.

Voor bezitters van een DTRH20-ticket is het simpel: je ticket voor Down The Rabbit Hole 2021 is automatisch geldig voor Down The Rabbit Hole – Rabbits in the Lowlands. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen en kunt gewoon je oude ticket bij de festivalpoort laten zien. Dit geldt ook voor je eventuele reserveringen voor Rabbit Resort-accommodaties, de Campercamping, Groepsplekken en Parkeertickets. DTRH20-tickethouders krijgen bovendien als eerste de mogelijkheid om extra tickets bij te kopen en een accommodatie op het Rabbit Resort te boeken – want jullie zijn helden.  

Wie er in augustus niet bij kan zijn, kan een refund aanvragen of gekochte tickets omboeken naar DTRH22-kaarten. Volgend jaar vindt Down The Rabbit Hole het eerste weekend van juli (1 t/m 3 juli 2022) gewoon weer plaats in de Groene Heuvels te Beuningen.  

Als blijkt dat Down The Rabbit Hole – Rabbits in the Lowlands vanwege corona onverhoopt toch niet door kan gaan, stelt de organisatie weer een ticketregeling op.

Coronavirus

https://www.instagram.com/p/CNo_ZqRKJgy/?utm_source=ig_web_copy_link

Oorspronkelijk zou Down The Rabbit Hole begin juli plaatsvinden. De organisatie heeft besloten om het festival te verplaatsen naar het najaar. Deze keuze is gemaakt door de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus. Ook zijn er op dat moment meer mensen gevaccineerd. Door het festival naar het najaar te verplaatsen is de kans groter dat het dit jaar wel door kan gaan.

Normaliter vindt Down The Rabbit Hole plaats in Beuningen, op het Groene Heuvels terrein. Om kosten te besparen wordt dit jaar uitgeweken naar het terrein van Lowlands: veel van de infrastructuur kan dan blijven staan. Beide festivals delen dezelfde organisatie. Daarnaast touren veel internationale artiesten niet in juli omdat een hoop andere Europese festivals ook niet doorgaan.

Drukte in september

Nadat in 2020 de complete festivalzomer niet door kon gaan, waren alle ogen gericht op 2021. Ook nu lijkt het komende festivalseizoen op losse schroeven te staan. Glastonbury (Engeland) en Coachella (Amerika) trokken de stekker er al uit. Voorzichtig optimisme is er wel over de tweede helft van het seizoen, bleek onder andere in een gesprek dat Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg had met OMT-lid Marc Bonten. In Nederland gaan tot nu toe Zwarte CrossPaaspopDGTL, Awakenings en Lente Kabinet mee in dit optimisme. De festivals zijn allemaal verplaatst naar september.

Een overzicht van verplaatste en geannuleerde festivals vind je op onze Festivals & Corona pagina.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.