Nothing but Thieves en meer kanshebbers voor Lowlands en Down The Rabbit Hole 2021

Beste Festivalacts Aller Tijden
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Reading and Leeds 2021 bevestigt kanshebbers voor Lowlands en Down The Rabbit Hole 2021. Onder andere Nothing But Thieves staat op het Engelse festival dat plaatsvindt rondom de Nederlandse festivals. Dat de festivals namen delen blijkt al uit onder meer Liam Gallagher en Disclosure.

Van de artiesten op Reading and Leeds 2021 is Liam Gallagher te vinden op Lowlands en Disclosure op Down The Rabbit Hole. Andere kanshebbers voor de Nederlandse festivals zijn ook artiesten als Sam Fender, The Wombats en Wolf Alice. Ook grote artiesten als Queens of the Stone Age en Post Malone zijn nog niet in Nederland te bewonderen. Of er nog plek is voor dergelijke headliners op Lowlands en Down The Rabbit Hole is de vraag.

Van een aantal artiesten is al bekend dat zij de oversteek maken van Lowlands naar Reading and Leeds 2021 of vanuit Engeland naar Down The Rabbit Hole. Zo bezoeken Liam Gallagher, Yungblud en Stormzy eerst Lowlands en daarna Engeland. Disclosure en Two Door Cinema Club bewandelen de omgekeerde weg vanuit Reading and Leeds naar Down The Rabbit Hole. Slowthai is zelfs op alle drie de festivals te vinden.

Het volledige affiche van Reading and Leeds vind je hieronder:

Nothing But Thieves

Foto: Kamiel Scholten

Nothing But Thieves is een alternatieve rockband uit het Britse Southend-on-Sea. De band bestaat uit vijf heren met als zanger Conor Mason. Na de oprichting in 2012 werd in 2013 het eerste succes geboekt met debuutsingle ‘Itch’. Ondertussen staan er 3 studioalbums op de teller, waarvan Moral Panic de meest recentste is. Hits zijn er genoeg, denk aan ´Amsterdam´, ´Sorry´ en ´Impossible´.

Reading and Leeds 2021

Foto: Jen Oneill/Reading 2016

Reading and Leeds Festival bestaat uit twee zusterfestivals die in hetzelfde weekend plaatsvinden. Deze festivals hebben ook (grotendeels) dezelfde line-up. De organisatie haalt ieder jaar flinke namen binnen: onder meer Fleetwood Mac, Deep Purple, Radiohead en The Rolling Stones hebben op de planken gestaan. Komende editie is het de beurt aan onder meer Liam Gallagher en Stormzy.

  • Locatie: Reading in Richfield Avenue, Leeds in Bramham Park, beide in Engeland.
  • Datum: 27-29 augustus 2021
  • Tickets: Uitverkocht
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.