Primavera Sound 2022 breidt uit naar twee weekenden

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Na twee jaar geen Primavera Sound komt het Spaanse festival dubbel en dwars terug in 2022. Het festival in Barcelona bestaat namelijk in 2022 niet uit één, maar twee weekenden.

Primavera Sound onthult het dubbele weekend op social media. Het gaat namelijk niet om enkel Primavera Sound 2022, maar ”Primavera Sound 202×2”. Ook verwijst het bericht naar een website met een countdown. Deze loopt woensdag af om 10.00 uur ’s ochtends af. Mogelijk bevestigt het Spaanse festival dan officieel de details van de twee weekenden.

Het dubbele Primavera Sound weekend komt niet uit de lucht vallen. Eerder deze maand borrelden er al geruchten over de twee weekenden. Volgens die geruchten komt het festival dan met twee verschillende line-ups. In hoeverre de affiches van 2021 en 2020 worden ingehaald moet nog blijken.

Wat het affiche van Primavera Sound 2022 wordt moet op 2 juni duidelijk worden. Dat kondigde het festival aan bij het afzeggen van de editie van 2021.

Primavera Sound 2022

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival in Barcelona. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte in 2019 de Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. Door het cornavirus kan het festival 2020 en 2021 niet meer doorgaan. Dit jaar zouden onder andere The Strokes, Tame Impala, Gorillaz en Jamie XX op de planken staan van het Spaanse festival. Of ze in 2022 ook op het affiche staan weten we 2 juni. Dan wordt de line-up van 2022 bekend gemaakt.

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: nog niet bekend
  • Tickets: Kaarten kosten normaal € 165,-. Kaarten gekocht voor de editie van 2021 blijven geldig voor 2022.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival
Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2022

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 1-12 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.