Red Hot Chili Peppers kondigen tour in 2022 aan

4648

De Red Hot Chili Peppers kondigen aan de ze op tournee gaan in 2022. Dat maakt de hele band bekend met een sketch op hun Instagram-pagina. Het globale tourschema biedt mogelijkheden voor onder meer Rock Werchter.

Goed nieuws voor fans van de Red Hot Chili Peppers! De Amerikaanse funk rock-band gaat weer op tour in 2022. Dat maakt de voltallige band, dus mét Frusciante, bekend in een filmpje. De Red Hot Chili Peppers tour gaat van start in juni en gaat ergens in juli verder in de Verenigde Staten. De hele sketch is hier onder te zien.

Het zullen de eerste optredens zijn sinds de terugkeer van gitarist John Frusciante. Eerder maakte de band ook al bekend dat ze bezig zijn met nieuw werk. Het is goed dus mogelijk dat er tijdens de tour al nieuwe muziek gespeeld wordt. De nieuwe tour van Red Hot Chili Peppers gaat niet langs Pinkpop 2022; het festival maakte al bekend dat de band niet terugkeert en dat Metallica de vervanger is.

Kanshebber voor Rock Werchter 2022

Maar als ze niet op Pinkpop 2022 spelen, waar dan wel? Rock Werchter 2022 mist nog een aantal headliners en is daarmee een serieuze kanshebber voor een optreden van Red Hot Chili Peppers. De band zou namelijk in 2021 het Werchterse festival ook al aandoen. Precieze data zijn nog niet naar buiten gebracht door Kiedis & co. Wel zegt Frusciante dat de dan al begonnen tour zich in juli verplaatst naar Amerika. Het is dus goed mogelijk dat ze daarvóór eerst nog wat Europese festivals meepakken, ‘als warming-up’.

In 2021 zou de band ook een rondje festivals doen met onder andere Rock Werchter, Mad Cool, Funkyard, Firenze Rocks. Dat laatste festival hint wel erg op de terugkeer van ‘RHCP’ door hun post te delen op hun social media. We kunnen in ieder geval niet wachten tot de band terugkeert naar Nederland en België. Tot die tijd kunnen we ons vermaken met deze live-show uit 2006 op Pinkpop.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2021 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weides van onder meer Rock Werchter, Pinkpop en Mad Cool. Door de komst van het coronavirus gaan deze optredens niet door.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.