Måneskin naar Rock Werchter 2022

Måneskin komt naar Rock Werchter 2022. De Italiaanse rockers staan op zaterdag 2 juli op de Belgische bühne. Ze vergezellen die dag acts als Imagine Dragons en Twenty One Pilots.

Een kers op de taart vanuit kamp Werchter. Zo werden we gister nog overrompeld met een flinke worp nieuwe namen, en krijgen we er vandaag in Måneskin nog een mooie bonus bij. Gisteren voegden onder meer Queens Of The Stone Age, Beck, Haim en nog dertien acts zich aan de lineup toe.

Vooralsnog heeft Måneskin geen officiële Nederlandse festivaldatum. Hier kan alleen nog wel eens verandering in komen. De afgelopen tijd doken er meerdere hints op die erop wijzen dat de band ook naar Pinkpop komt, inclusief een verschijning in een Facebook-advertentie van het Limburgse festival. Als die geruchten geen werkelijkheid worden, hoeven fans alsnog niet te treuren. De Songfestival-winnaars komen namelijk in het voorjaar al naar Nederland voor een show in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Måneskin

Måneskin werd opgericht in 2016 en verkreeg bekendheid in Italië door tweede te worden bij de Italiaanse X Factor. De band rondom Damiano David brak pas echt door na het winnen van het Eurovisie Songfestival in 2021. Nummers als ‘Zitti E Buoni’ en ‘I Wanna Be Your Slave’ eindigen hoog in internationale hitlijsten. In 2022 reist de Italiaanse band door Europa met de ‘Loud Kids on Tour’. We zien ze twee keer in Nederland verschijnen. Met de immense populariteit van de band was het optreden in de AFAS Live binnen enkele seconden uitverkocht.

Rock Werchter 2022

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. 

In 2020 en 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Twenty One Pilots, PixiesGorlillazRed Hot Chili Peppers en Pearl Jam waren te vinden op het affiche. Voor 2022 zijn Pearl Jam en Metallica aangekondigd. 

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni tot 3 juli 2022
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.