Dauwpop 2023 gaat als eerste Nederlandse festival voor papieren drinkbeker

Foto: Kamiel Scholten op Dauwpop 2017

Dauwpop 2023 kiest voor een duurzame drinkbeker van papier. Deze milieuvriendelijke beker is 100% plasticvrij en kan gerecycled worden.

De 27e editie van Dauwpop is in zicht, op 2 en 3 juni zal het festival plaatsvinden. Ook in festivalland wordt er steeds bewuster nagedacht over duurzaamheid. De eeuwig bezaaide festivalvloer met platgestampte plastic bekers is uit de tijd. Vanaf 2024 is wegwerpplastic verboden op festivals. Daarom maakt de organisatie van Dauwpop bekend te kiezen voor een ecologisch alternatief.

Pinkpop sfeer
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Bier blijft langer koud

De nieuwe drinkbeker is plasticvrij, gemaakt van papier en voorzien van een waterdichte vernislaag van berkenhars. Dit materiaal kan op dezelfde manier gerecycled worden als oud papier. Volgens Dauwpop is deze beker ook steviger dan de bekende plastic wegwerpbekers. Vorig jaar is er al een pilot gedaan met de beker. De bezoekers gaven aan dat het bier langer koud bleef in de duurzame beker.

Om te voorkomen dat de duurzame bekers op het festival terrein gaan zwerven, zijn er verschillende inzamelpunten opgezet. Het inleveren van de nieuwe bekers gaat hetzelfde als zijn plastic voorganger. Daarnaast krijg je bij inlevering van 20 bekers een gratis drankmunt.

Duurzaamheid op Nederlandse festivals

Duurzaamheid is een hot topic in de festivalwereld. De Mojo-festivals Pinkpop, Lowlands en Down the Rabbit Hole willen in 2030 klimaatneutraal zijn. Festivals als Awakenings en DGTL zijn al veel verder, en doen er alles aan om het groenste festival van Nederland te worden. Op DGTL worden artiesten bijvoorbeeld gestimuleerd met de trein te komen, zijn er circulaire wc’s en is al het eten vegan.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2023

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 2-3 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.