Groove Armada naar Glastonbury 2015

En weer een zelfbevestiging. Dit keer spreekt Groove Armada voor zijn beurt. De Engelse danceformatie staat 28 juni op het festival in Groot-Brittannië, zo meldt Gigwise.

Een officiële bevestiging vanuit de organisatie van Glastonbury is er nog niet. Naar verwachting zal die niet lang op zich laten wachten. Dat Groove Armada weer gaat touren is al langer bekend. Dj’s Andy Cato en Tom Findlay staan naast Glastonbury onder andere ook op Isle of Wight, Lovebox en Kendall Calling. Daarnaast maakt het duo bekend dat er een nieuw album aankomt. De eerste single ‘Alright’ was gisteren te horen bij Annie Mac op BBC Radio 1.

Zelfbevestiging

Het is dit festivalseizoen niet de eerste keer dat een band zichzelf bevestigt voor een optreden. Vaak lekte zulke berichten via de tourdates pagina van een band. Het overkwam eerder dit jaar onder andere Oscar and The Wolf, Interpol en St. Paul & The Broken Bones. En dat geldt niet alleen voor zelfbevestigingen. Bands laten hun lippen ook snel los over andere acts op festivals. Zo liet eind vorig jaar Chemical Brothers het geruchtencircuit startten omtrent een mogelijke reünie van Faithless. Ook Kiss en Muse maakten zo onbedoeld al heel wat fans over de wereld blij.

Glastobury 2015

Glastonbury 2015 vindt plaats op 24 tot en met 28 juni, tegelijkertijd met Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 bezoekers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2014 waren nog Arcade Fire, Metallica en Kasabian headliners van het festival. In dat jaar won Glastonbury de European Festival Award voor beste line-up. Ook werd Glastonbury door Spotify uitgeroepen tot meest invloedrijke festival ter wereld.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen