Voor wie het heeft gemist: dit was het belangrijkste festivalnieuws van week 43

Het regende deze week aankondigingen in festivalland! Pinkpop 2018 maakte haar eerste twee headliners bekend, Glastonbury kwam met nieuwe data voor 2019 en Eurosonic Noorderslag presenteerde een lading nieuwe namen. In 3 minuten praten we je bij over het belangrijkste festivalnieuws van week 43!

Foo Fighters naar Pinkpop 2018
Eindelijk is het zo ver: Foo Fighters komt naar Pinkpop! Drie jaar na het gecancelde optreden van 2015 komt de band rond Dave Grohl het goedmaken. Op 24 februari begint de kaartverkoop.

Pinkpop 2018 bevestigt komst Bruno Mars
Na eerdere geruchten bevestigt de organisatie van Pinkpop het nu ook zelf: Bruno Mars is op zondag 17 juni 2018 te bewonderen op het festivalterrein in Landgraaf. Daarnaast zal de Hawaïaanse zanger ook Werchter Boutique afsluiten.

Headliners Lowlands 2018 zo goed als rond
De headliners van Lowlands liggen al bijna vast. Van de drie headliners die het festival zoekt, zijn er twee bijna zeker. Met de derde headliner wordt op dit moment nog onderhandeld.

Festivalorakel Zégut voorspelt Guns N’ Roses, Ozzy Osbourne, Metallica én Iron Maiden naar Europa in 2018
Francis Zégut is een Franse radiopresentator voor RTL, maar hij staat voornamelijk bekend als festivalorakel. Elk jaar slingert hij weer een hoop festivalgeruchten de wereld in. Wij hebben zijn ‘leaks’, geruchten en gokjes voor volgende festivalzomer op een rijtje gezet.

Het ziet er naar uit dat Pearl Jam op tournee gaat in 2018
De community-manager van Mad Cool Festival deed afgelopen weekend een uitspraak waar we allemaal gelukkig van worden. Hij stelt dat Pearl Jam op tournee gaat in 2018.

LCD Soundsystem maakt eerste Europese optreden bekend
LCD Soundsystem zal op 5 juni 2018 een optreden geven in het Malahide Castle in Dublin. Het optreden vindt vlak voor Best Kept Secret 2018 plaats, wat plaatsvindt van 8 t/m 10 juni.

Gorillaz in Werchter-weekend naar Open’er 2018
Open’er maakte dinsdag de komst van Gorillaz bekend voor de editie van 2018. Daarmee is de band een goede kanshebber voor Rock Werchter 2018, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt.

Glastonbury maakt datum voor editie van 2019 bekend
In 2019 is Glastonbury gelukkig weer terug! De organisatie laat via social media weten dat het festival in 2019 plaatsvindt van 26 tot en met 30 juni.

Kreator en meer naar Fortarock 2018
Kort na de eerste aankondiging van Parkway Drive en Nightwish komt Fortarock vandaag alweer met een aantal nieuwe namen. Onder andere Kreator en Meshuggah zullen spelen op het tweedaagse Heavy Metal-festival in Nijmegen.

Nieuwe namen Eurosonic Noorderslag 2018
Dinsdag kwam er vanuit de organisatie van Eurosonic Noorderslag een grote lichting nieuwe namen. Onder meer My Baby, Jacob Banks, Au/Ra en Haevn zullen het affiche van 2018 aanvullen.

Dit Was Het Nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elke zaterdag graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!