10x het belangrijkste festivalnieuws van week 49

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Sinterklaas is inmiddels weer met de stoomboot terug naar Spanje, maar tijdens de laatste paar dagen van zijn verblijf in Nederland heeft hij nog flink met sappig festivalnieuws gestrooid. Onder andere Graspop, Zwarte Cross en Concert at Sea vulden hun affiches deze week aan. 

1. Graspop Metal Meeting 2018 brengt Volbeat, Marilyn Manson en meer
Het Belgische festival Graspop heeft Volbeat en Marilyn Manson weten te strikken. Naast deze namen zijn er nog 23 andere acts aangekondigd waaronder Hollywood Vampires en Rise Against.

2. Zwarte Cross 2018 trapt af met Triggerfinger, De Dijk en meer
Zwarte Cross heeft de eerste artiesten voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Triggerfinger, De Dijk en Gogol Bordelo zitten tussen de eerste namen. Hiernaast werden nog 24 andere acts gepresenteerd.

3. The Prodigy, Justice en meer naar We Are Electric 2018
We Are Electric heeft haar eerste namen naar buiten gebracht. Onder meer The Prodigy, Jutice en Eric Prydz zullen op de gloednieuwe locatie in het Velderbos te Boxtel spelen. De early bird sale is inmiddels ook van start gegaan.

4. Sting, Alanis Morissette en meer naar Concert at SEA 2018
Sting, Alanis Morissette, Bløf, Miss Montreal en Ronnie Flex & Deuxperience zijn de eerste bevestigde artiesten voor Concert at SEA. De ticketverkoop begint op 21 december, waarvoor een verplichte pre-registratie vereist is. Registreren kan tot uiterlijk 15 december.

5. Jan Smeets wil legendarische 50e Pinkpop-editie
Jan Smeets wil groots uitpakken voor de 50e editie van Pinkpop in 2019. Hij ziet graag “een veld vol messi’s”, meldt hij aan de Limburger. Deze grote namen zullen waarschijnlijk wel opnieuw invloed hebben op de ticketprijzen.

6. Muse naar Rock in Rio Lisboa
De eerste Europese festivalshow voor Muse is een feit. Het Engelse trio zal op Rock In Rio Lisboa een show weggeven. Tot dusver is het nog niet bekend of hier meer Europese festivals aan toegevoegd gaan worden.

7. Affiche voor Noorderslag 2018 compleet!
Het gigantische affiche voor Noorderslag 2018 is eindelijk compleet. Naast een hele berg talentvolle artiesten vinden we ook wat grotere artiesten op de poster terug. Zo staan Kraantje Pappie, Boef en My Baby op de komende editie van het Groningse festival.

8. Alt-J, Joey Bada$$ en meer naar Dour 2018
Na een moment van stilte komt Dour met nieuwe namen. Het affiche is aangevuld met onder andere Alt-J en Joey Bada$$. Het optreden op Dour is voor Alt-J ook direct de eerste Europese festival-aankondiging.

9. Editors, Billy Talent en Dropkick Murphys naar Highfield
Het Duitse festival Highfield heeft een flinke dosis nieuwe namen gelost. De kans is groot dat we enkele namen ook terug gaan zien op Pukkelpop en Lowlands.

10. Depeche Mode, The Killers en meer op Isle of Wight Festival 2018
Isle of Wight heeft de eerste acts voor de editie van 2018 geopenbaard. Tussen deze namen zien we naast Depeche Mode en The Killers ook Kasabian, Liam Gallagher en James Bay in het rijtje met aankondigingen staan.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2018

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 12-15 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.