De eerste week van het jaar zit er weer op en dat betekent dat het festivalseizoen weer dichterbij is gekomen. We snappen dat je deze week een beetje brak bent geweest en niet al het nieuws hebt kunnen volgen, dus hier een overzicht. 

1. Editors komt met nieuw album in 2018
Dit is natuurlijk niet helemaal nieuw, maar volgens een bericht op de Instagram pagina van de band zal er snel meer informatie volgen over het nieuwe album. Laat maar komen!

2. Triggerfinger, Iggy Pop en meer naar Paaspop 2018
Paaspop trakteerde ons deze week op een lijstje nieuwe namen, waaronder De Jeugd van Tegenwoordig, Triggerfinger en Iggy Pop.

3. Eminem, Beyoncé en meer naar Coachella 2018
Deze week maakte Coachella de volledige line-up voor komende editie bekend. Op het affiche schitteren onder meer The Weeknd, Beyoncé, Eminem, The War On Drugs, Kygo en Alt-J.

4. Britney Spears naar Smukfest 2018
Het Deense Smukfest komt met een bijzondere naam voor het festival: Britney Spears. Dit is het eerste aangekondigde optreden van Britney in 2018. Het is op dit moment nog onduidelijk of ze meer festivals afgaat.

5. Governors Ball 2018 onthult Jack White, Eminem en meer
Het New Yorkse festival onthult een mooi affiche met daarop onder meer Eminem, Jack White, Travis Scott, N.E.R.D. en Yeah Yeah Yeahs.

6. Eminem, The Killers en meer naar Boston Calling 2018
Er was deze week nog meer festivalnieuws uit Amerika. Boston Calling onthulde ook de eerste namen voor het festival en opnieuw is Eminem van de partij. Ook The Killers, Jack White, Paramore, Khalid en Queens of the Stone Age vullen het affiche.

7. Paaspop 2018 cancelt het optreden Boef
De commotie rondom rapper Boer en zijn uitspraken tijdens Oud en Nieuw kunnen je niet zijn ontgaan. Niet alle festivals zijn overtuigd van de later volgende excuses van de rapper en onder meer Paaspop heeft het optreden van Boef gecanceld.

8. Super Bock Super Rock 2018 komt met Justice
Ook het Portugese festival Super Brock Super Rock begint het jaar met het onthullen van een nieuwe naam. Niemand minder dan Justice is de zevende naam voor dit festival. Eerder maakte het festival o.a. The XX bekend.

9. Kraantje Pappie, My Baby en meer naar Nirwana Tuinfeest 2018
De eerste vijf namen voor Nirwana Tuinfeest zijn bekend. Onder meer Kraantje Pappie, My Baby en Vuur zijn bevestigd. De kaartverkoop voor het festival is van start gegaan. Het festival geeft aan dat we de komende weken meer namen kunnen verwachten.