Het beste van week 10: Nieuwe namen voor Pinkpop, WOO HAH! en meer

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Het was weer een week vol nieuwe bevestigingen en andere festivalnieuwtjes. Onder andere Pinkpop, Dour en WOO HAH! kwamen met een lijst nieuwe artiesten en we kijken naar hoe het coronavirus impact heeft op de festivalwereld . Dit is het beste van week 4!

1. Pinkpop 2020 strikt Sea Girls, NONA, Ares en meer

Negen nieuwe namen voor Pinkpop 2020! Eerder in de week werd The Kik met orkest al aangekondigd voor het festival. Vandaag komen daar onder meer Sea Girls, NONA en Ares bij. Met deze toevoeging begint het affiche van Pinkpop 2020 aardig vol te raken. Kijk hier welke acts in juni naast Red Hot Chili Peppers en Guns N’ Roses op de planken staan.

2. Startersgids: Paaspop voor beginners

Het is weer bijna tijd voor de officieuze opening van het festivalseizoen: Paaspop! Drie dagen feest vieren tijdens Pasen doe je uiteraard in het vaak-niet-zo-zonnige Schijndel. Maar bij zo’n ontdekkingstocht, wat mag je nu écht niet vergeten? Dit is alles wat je van te voren moet weten.

3. Sziget: van Romeins paleis naar scheepswerf tot feesteiland

Duizenden mensen zetten ieder jaar op het Hajógyári-eiland hun tentje op. Het Hongaarse festival Sziget vindt namelijk al zevenentwintig jaar plaats op dit eiland in de stad Boedapest. Wat velen echter niet weten, is dat hun tentje op dezelfde plek staat als waar Romeinen hebben gewoond en later een grote scheepswerf stond. Duik met ons mee de historie in van dit unieke eiland.

4. Dour 2020 presenteert King Gizzard & The Lizard Wizard en meer

Nieuwe namen voor Dour 2020! Het Belgische festival bevestigt vandaag de komst van onder andere King Gizzard & The Lizard Wizard en black midi. Hier vind je de volledige lijst aan nieuwe namen. Deze nieuwe acts voegen zich onder meer toe bij A$AP RockyStormzy en James Blake.

5. Zo kijken Nederlandse festivalorganisatoren naar het coronavirus

Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt op. Wat houdt dit in voor festivals? Hier en daar worden de eerste festivals al gecanceld, dus de impact is zeker merkbaar. Festivalorganisatoren leggen uit hoe zij tegenover de situatie staan.

6. Bökkers stopt na 2020 in huidige bezetting

Verdrietig nieuws voor de fans van de Sallandse rockband Bökkers. De bandleden hebben besloten om na negen jaar ieder hun eigen weg te gaan. Wel kunnen we in 2020 een laatste ‘Best Of’ tour verwachten. In een persbericht wordt als reden het verschil in muzikale inzichten genoemd.

7. Best Tracks: Dit zijn jullie favoriete nummers van Massive Attack

Massive Attack staat dit jaar op Best Kept Secret en keert daarmee na zes jaar terug op een Nederlands festival! De tour van de Engelse band is nu al veelbesproken want de heren touren met de trein vanwege klimaatverandering. Het is dus de hoogste tijd voor jullie favoriete nummers van Massive Attack.

8. AJ Tracey en meer naar WOO HAH! 2020

Wederom nieuwe namen voor het affiche van WOO HAH! 2020. De organisatie bevestigt de komst van onder andere AJ Tracey. Na de bevestiging van onder meer Royce Da 5’9″ en Trippie Redd in de vorige weken, zijn daar nu in totaal vier nieuwe namen voor het hiphop-festival. Kijk hier voor de acts die zijn bevestigd.

9. Nieuw album Biffy Clyro verschijnt 15 mei

Goed nieuws voor alle Biffy-fans: over een dikke twee maanden komt A Celebration of Endings uit. Het nieuwe album verschijnt op 15 mei. Biffo Clyro plakt er meteen een Europese tournee aan vast.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Over de auteur ✍️

Fons van der Sar

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

Meer van Fons