Snow Patrol brengt een nieuwe single uit, het blokkenschema van Down The Rabbit Hole zit vol lastige clashes en Soulwax speelde zijn eerste festivalshow van 2018. Heb je iets gemist? Wij praten je bij over het belangrijkste festivalnieuws en de leukste artikelen op Festileaks van afgelopen week.

1. Het blokkenschema van Down The Rabbit Hole: de 10 lastigste clashes
Het programma van Down The Rabbit Hole 2018 is bekend en die hebben wij dus even grondig doorgespit. Want hoe moet je nu kiezen tussen al die mooie namen in het blokkenschema? Wij zochten daarom de lastigste clashes bij elkaar en willen van jou weten: wie winnen in jouw clash top-10?

2. Opwarmen voor Dour: de eerste festivalshow van Soulwax in 2018
Afgelopen weekend gaf Soulwax op Ceremonia Festival (Mexico) hun eerste festivalshow van 2018. Tot eind december tourde de elektronische band met album From Deewee langs de Europese zalen. In 2018 is het tijd voor een iets andere inslag met o.a. Coachella, All Points East en Dour Festival 2018 op de agenda. Laat de voorpret beginnen!

3. 7 Must-see’s op Motel Mozaique met o.a. SOHN en Everything Everything
Komend weekend vindt het festival Motel Mozaique plaats. MOMO is een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam en kent daarmee een programma vol muziek, performance, kunst en rondleidingen. Wij namen de programmering helemaal door en selecteerden voor jullie tien must-see’s op Motel Mozaique!

4. Festileaks tipt: 8 festivals die je perfect kunt combineren met een Interrail trip
Zo veel festivals en vakantieplannen en zo weinig zomer. Wij snappen het goed als je ook even niet meer weet waar je dit jaar je welverdiende portie feest en ontspanning gaat zoeken. De leukste festivals in Europa combineren met bijvoorbeeld een stedentrip? Dat klinkt als een fantastische zomervakantie!

5. Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig: “Dit jaar brengen we extra geiligheid”
De Jeugd van Tegenwoordig heeft inmiddels ieder festival waar de Nederlandse taal wordt gesproken, mogen afstrepen van hun bucketlist. Dit jaar komen ze terug voor een nieuwe ronde festivalweides. Wat wij daarvan vinden? Nou, gewoon LUEK. We praten met Vjeze Fur over de aankomende festivaltour, een gejatte golfkar op Lowlands en de spa in de buurt van Down The Rabbit Hole.

6. Maan, Cloves en DJ Rashida maken affiche Pinkpop 2018 compleet
Pinkpop 2018 heeft afgelopen vrijdag de laatste namen voor deze editie bekendgemaakt. Niemand minder dan Maan, Cloves en DJ Rashida maken de line-up volledig.

7. DJ St. Paul, Joep Beving en meer naar Best Kept Secret 2018
Net wanneer je denkt dat het programma niet nóg beter kan worden, maakt Best Kept Secret 2018 het stage FOUR-programma bekend. Joep Beving(live) en DJ. St. Paul zien we terug op de Brabantse festivalweide.

8. Lyrics Quiz! Hoe goed ken jij de songteksten van The National?
We mogen eindelijk zeggen dat het festivalseizoen in volle gang is. Nu Paaspop achter de rug is kijken we uit naar al het mooie wat nog komen gaat. Zo ook Best Kept Secret, waar onder andere The National als headliner op de poster staat. Maar hoe goed ken jij de songteksten van The National? Test het in de Lyrics quiz.

9. Onderaan de BKS- en RW-poster: maak kennis met Pale Waves
In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Deze keer stellen we je voor aan Pale Waves, die op Best Kept Secret én Rock Werchter het beste van zichzelf zullen laten zien.

10. Snow Patrol brengt nieuwe single uit
Eind vorige maand bracht Snow Patrol al de single ‘Don’t Give In’ uit. Nu brengen ze het tweede nummer van hun nieuwe album Wildness uit, genaamd ‘Life On Earth’.

Het Beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook biedt Festileaks achtergrondinformatie, Spotify playlist, quizzen en meer. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de leuktste artikelen van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date en met de tofste weetjes de nieuwe week in!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.