Onderaan de RW-poster: maak kennis met Pale Waves

Photo: Sarah Louise Bennett – Dork

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Pale Waves op Best Kept Secret én Rock Werchter!

Pale Waves timmert aan de weg, en rap. De indie pop-rock band uit Manchester zag in 2014 het levenslicht. Zangeres Heather Baron Gracie en drummer Ciára Doran leerden elkaar kennen op het British and Irish Modern Music Institute. Nadat ze een aantal keren van bassist en tweede gitarist wisselden, staat een jaar later de huidige samenstelling van Pale Waves voor het eerst op de planken.

  • Wie: Pale Waves
  • Wat: indie pop-rock
  • Waar: Rock Werchter
  • Wanneer: Zondag 8 juli 2018, The Slope

1. 2017: Eerste single onder platenmaatschappij Dirty Hit


Op 21 april 2017, krap een jaar geleden, bracht Pale Waves haar eerste single uit onder het platenlabel Dirty Hit. Het label heeft een neusje voor talent. Zo sloten eerder ook The 1975 en Wolf Alice zich aan bij de organisatie.

2. Erkenning van talent volgt direct


Dat de frisse wind uit Manchester het goed doet bij het publiek blijkt al snel. Gerenommeerd muziek magazine NME pikt de band snel op. Pale Waves won namelijk in februari dit jaar de Under The Radar Award. Ook op vreemde bodem gaat het lekker. 3FM bekroonde hun tweede singel, ‘Television Romance’, in september vorig jaar al tot megahit.

3. De festivalweides van Europa komen in zicht


Na een platencontract, succesvolle singles en het bijbehorende zilverwerk kunnen festivaloptredens niet uitblijven. Met onder andere showcases op SXSW en Eurosonic Noorderslag in the pocket is het tijd voor een goed gevulde festivalagenda. Dit jaar voegen ze naast Best Kept Secret en Rock Werchter ook TRNSMT Festival, Lollapalooza Chicago en het dubbel festival Reading & Leeds toe aan hun festival-curriculum.

Rock Werchter

© Thomas Heijligers – Festileaks

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Het terrein gaat voor die tijd nog op de schop. Er wordt daar namelijk een nieuw landschapspark met veel groen en een betere afwatering gerealiseerd. De komst van onder andere Pearl JamJack WhiteGorillaz, The Killers, Franz Ferdinand en  Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. De kaartverkoop voor het festival is op dit moment in volle gang. Dagkaarten voor zaterdag zijn inmiddels uitverkocht.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.