Het blokkenschema van Pinkpop 2018 is bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Jaaaa, daar is ein-de-lijk de langverwachte timetable van Pinkpop 2018Deze hebben wij natuurlijk meteen grondig doorgespit. We zetten de tien lastigste dilemma’s voor je op een rijtje. Weet jij al voor wie je gaat?

Het langverwachte moment is daar. Het Pinkpop blokkenschema is bekend. De clashes gaan vaak tussen de MainStage en Stage 4 óf de North Stage en Brightlands stage. Pinkpop, wat doe je ons aan?! Wat nou als je net naar Oscar And The Wolf wilde én naar Greta van Fleet? Keuzes, keuzes, keuzes. Wij helpen je graag op weg.

1. Vrijdag: Lil Kleine vs. Slydigs


Heel Nederland kent Lil Kleine (MainStage / 15:30-16:30) natuurlijk van zijn nummer ‘Drank & Drugs’, maar de rapper heeft nog veel meer moois op zijn repetoire staan. Zo zal de Amsterdammer met zijn twee albums een monstershow weggeven op de MainStage. Houd je meer van keiharde rock ’n roll? Dan kies je natuurlijk voor de bluesrockers uit Manchester. Met titels als ‘Give It Up Brother’ en ‘How Animal Are You?’ zal Slydigs (Stage 4 / 15:30-16:30) Stage 4 platrocken.

Lil Kleine vs. Slydigs

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: Jess Glyne vs. The Last Internationale vs. Aïcha Cherif


Op vrijdagmiddag zijn de vrouwen aan de beurt. Je kunt ervoor kiezen van alles iets mee te pakken, maar dat is natuurlijk zonde van de concertbeleving. Jess Glyne (North Stage / 16:30-17:30) is o.a. bekend van Rudimental, Clean Bandit en Tiny Tempah. Maar zelf is ze ook een mega hitmachine. Met haar doorleefde, Britse soulstem herken je haar meteen.  Maar daar staat wel The Last Internationale (Brightlands / 16:30-17:30) tegenover. Bij de band uit New York staat Delila Paz aan de microfoon. Deze groep is zeker niet onder één genre thuis te brengen. Met invloeden uit punk, folk, rock & roll en pop zullen ze Brightlands met de grond gelijk maken. Als derde strijdt Aïcha Cherif (Garden Of Love / 16:30-17:00) mee om jouw aandacht. De Maastrichtse singer/songwriter, die de sterren van de hemel zingt, vind je in de Garden Of Love.

Jess Glyne vs. The Last Internationale vs. Aïcha Cherif

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: Oh Wonder vs. Blaudzun


Oh Wonder (North Stage / 18:30-19:30) heeft een eigen geluid vol met tweestemmigheid en lekkere elektronische deuntjes. Met het nieuwe album Ultralife op zak, tourt het vrolijke duo momenteel de hele wereld rond. Maar in de Brightlands tent staat Blaudzun, de eigenzinnige Nederlander met herkenbare zwarte bril én zwarte baard. Die eigenzinnigheid heeft hij moeiteloos vertaald naar indie-klassiekers als ‘Elephants’ en ‘Promises To No Man’s Land’. Blaudzun (Brightlands  / 18:30-19:30) zal je zeker weer verrassen met de nieuwe muziek van Jupiter en _UP_.

Oh Wonder vs. Blaudzun

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: JP Cooper vs. Marmozets


Ga je op op de zaterdagmiddag voor een chill soulpopfeestje, of ga je voor Engelse punkrock om je kater weg te moshen? Op Pinkpop kan het allebei, want JP Cooper (North Stage / 14:30-15:30) is daar om je met de fijne klanken van bijvoorbeeld ‘September Song’ wakker te maken voor de Pinkpop-zaterdag. Is rocken, springen en moshen toch meer jouw ding? Kies dan voor Marmozets (Brightlands / 14:30-15:30): een Britse rockband, die stiekem toch iets wegheeft van Paramore. Met hun splinternieuwe album Knowing What You Know Now iedereen omver zal blazen in de Brightlands-tent.

JP Cooper vs. Marmozets

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Nothing But Thieves vs. Youngr


Nothing But Thieves (MainStage / 17:30-18:30) is in ons land immens populair, maar staat op Pinkpop al redelijk vroeg in de avond geprogrammeerd. Eerder stonden ze al op Paaspop, Lowlands en in een uitverkochte AFAS Live. Met de twee albums en hits als ‘Sorry’ en ‘Amsterdam’ op zak, zullen ze daar in Landgraaf – zelfs midden op de dag – vast nog een schepje bovenop doen. Rijzende ster Youngr (Stage 4 / 17:30-18:30) doet het allemaal alleen en produceert lekkere, gevoelige en zwoele electropop. “Wat kan deze man niet zelf?”, zou je denken. Check snel zijn track ‘Out Of My System’.

Nothing But Thieves vs. Youngr

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: A Perfect Circle vs. Sevn Alias


Bij deze clash is de keuze wat meer zwart-wit: keihard beuken óf je billen laten schudden. A Perfect Circle (North Stage / 18:30-19:30) heeft na veertien(!) jaar eindelijk weer een nieuwe plaat, met de naam Eat The Elephant. De band zal laten zien dat ze nog lang niet zijn uitgespeeld. In de Brightlands tent staat tegelijkertijd de rapper Sevn Alias die met tracks als ‘Gass’, ‘In Amsterdam’ en ‘Blessed’ de harten van veel tienermeisjes zal veroveren. Sevn Alias (Brightlands / 18:30-19:30) zal met de beats van dj Esko waarschijnlijk een groot feest bouwen.

A Perfect Circle vs. Sevn Alias

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: Jessie J vs. The Overslept


Jessie J is terug van weggeweest! De naam van haar nieuwe plaat R.O.S.E. zegt genoeg. Het staat voor Realizations, Obsessions, Sex and Empowerment en het is ook nog eens de naam van haar moeder. Jessie J (MainStage / 15:45-16:45) staat voor girlpower met haar kenmerkende mix van diverse stijlen. Het Hilversumse bandje The Overslept (Stage 4 / 15:45-16:45) zal ook laten zien waar zij voor staan. Frontman Helder zegt dat ze met hun stijl “old school poppunk nieuw leven inblazen door het genre te combineren met elementen uit de jaren tachtig en hedendaagse rockmuziek.” Een hele mond vol dus, maar rocken gaan ze absoluut!

Jessie J vs. The Overslept

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: Years & Years vs. Brian Fallon vs. Blackbird


Richting het avondeten, dwalen je gedachtes af naar een dikke vette burger of een portie kibbeling… STOP! Eerst moet je nog een keuze maken. De dansbaarheid van de Years & Years tracks zullen niet snel vervelen. Years & Years (North Stage / 16:45-17:45) heeft een breed palet aan hits, maar een nieuw album laat nog even op zich wachten. Brian Fallon & The Howling Weather (Brightlands / 16:45-17:45) heeft dit jaar gekozen voor een andere begeleidende band. Meezingers gegarandeerd: zijn tweede soloplaat Sleepwalkers staat namelijk vol met hartverwarmende, uptempo folk- en rock & roll-songs. Blackbird (Garden Of Love / 16:45-17:15) staat daarentegen op de planken van Garden Of Love. Zij laat haar zeer prettige stemgeluid horen, wat volgens haar samensmelt met klanken van artiesten als Joni Mitchell, First Aid Kit en John Mayer.

Years & Years vs. Brian Fallon & The Howling Weather vs. Blackbird

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Editors vs. Sigrid


Op zondagavond zien we een grootheid in de muziekwereld tegenover een talentvolle nieuwkomer. Het Britse Editors (MainStage / 19:45-21:00) is een graag geziene gast op Pinkpop en zal in 2018 voor de vijfde keer op het festival te zien zijn. Tom Smith is één van de meest charismatische frontmannen van dat moment en dat merk je aan alles. Met hun nieuwe album Violence als rode draad en als laatste act vóór afsluiter Bruno Mars, zullen zij nog één keer alles geven. Maar de Noorse Sigrid (Stage 4 / 19:55-20:45) is voor de meeste radioluisteraars waarschijnlijk ook geen onbekende. Ze gooit hoge ogen met haar herkenbare synthpop en met de monstertrack ‘Don’t Kill My Vibe’. Deze dame stond al op Glastonbury, Reading & Leeds en Eurosonic Noorderslag: kortom, tijd voor Pinkpop!

Editors vs. Sigrid

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Oscar And The Wolf vs. Greta Van Fleet


De Brusselse electropopsensatie tegenover ouderwetse hardrock uit Amerika. Oscar And The Wolf (North Stage / 21:00-22:00) is een bijzondere gast op Pinkpop en mag op zondag de North Stage afsluiten. Max Colombie zal de harten doen smelten met zijn dansbare combniatie van zijn twee albums Entity & Infinity. Maar aan de andere kant van het terrein kunnen de broers van Greta Van Fleet er ook wat van… Sommige mensen beweren dat de stem van zanger Josh Kiszka meer op die van Robert Plant lijkt, dan die van Robert Plant himself. Greta Van Fleet (Brightlands / 21:00-22:00) stond onderaan de poster, maar is in het blokkenschema rijkelijk hoog geëindigd. Ga jij ze checken?

Oscar And The Wolf vs. Greta Van Fleet

View Results

Laden ... Laden ...

Pinkpop 2018

Pinkpop 2017 | Foto: Bart Heemskerk

Het festival Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 18 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jesse J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend zijn inmiddels uitverkocht. Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen