Bastille hint via social media naar nieuwe muziek

Foto: Greg Noire/Lollapalooza 2016

Goed nieuws voor fans van Bastille. Het lijkt er op dat we binnenkort nieuwe muziek kunnen verwachten van de Britse band. Vorig jaar oktober liet de drummer namelijk al weten dat het nieuwe album bijna af was.

Afgelopen nacht heeft de band een kwartier lang iedere minuut een foto geplaatst van een digitale klok. De tijd loopt op van twaalf uur tot kwart over 12. Volgens de nieuwssite NME heet het nieuwe nummer van Bastille dan ook ‘Quarter Past Midnight’. Aankomende zomer staat de band rondom Dan Smith op onder andere Sziget en Lollapalooza Parijs. Hopelijk kunnen we dan live gaan genieten van meer nieuwe muziek van de heren.

Bastille

Photo by Bart Heemskerk (Paaspop 2018)

Met hun debuutalbum Bad Blood wisten de heren van Bastille in 2013 meteen hoge ogen te gooien. We kunnen hits als ‘Pompeii’ en ‘Oblivion’ nog steeds zonder enige moeite meezingen. Ook het in 2016 uitgebrachte album Wild World werd direct een groot succes. Het lijkt er nu dus op dat er nog dit jaar nieuwe muziek kunnen verwachten van de band uit Londen.

Bastille is een graag geziene gast op de festivals. In 2017 waren ze te zien op onder andere Lowlands en Pukkelpop. De aftrap voor het festivalseizoen van 2018 heeft voor de band al plaatsgevonden. Ze waren dit jaar namelijk te gast op Paaspop. Later deze zomer kun je Bastille live gaan zien op onder andere Sziget en Lollapalooza Parijs. Dit is wat je volgens ons kunt verwachten van deze optredens.

Sziget

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Tickets voor het festival zijn al even in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken. Nu de early-bird actie verlopen is, betaal je € 310,- voor een 7-day pass en € 75,- voor een dagticket. De 5-day pass is inmiddels uitverkocht.