Zwarte Cross heeft zojuist de laatste namen voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Onder meer Crystal Fighters en Jett Rebel reizen af naar Lichtenvoorde.

Kaarten voor Zwarte Cross 2018 mogen dan al even uitverkocht zijn, maar dit weerhoudt de organisatie er niet van om nog een flinke reeks nieuwe namen aan het al grote affiche toe te voegen. Eerder werd de komst van onder meer Ronnie Flex, Fresku en De Dijk al bekendgemaakt. Daar komen nu als kers op de taart maar liefst 47 nieuwe namen bij! Hier zitten zowel muzikale acts als theateracts tussen. Hier zie je een overzicht van alle toevoegingen:

Crystal Fighters

Crystal Fighters
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

De Brits/Spaanse groep Crystal Fighters werd in 2007 opgericht. Inmiddels heeft de band drie albums op zak, waarvan de meest recente, Everything Is My Family, in 2016 uitkwam. Met hun muziek mengen ze vrolijke folkmuziek met een moderne elektronische sound. Het is dan ook een graag geziene act op festivals, met optredens die gegarandeerd in een feestje eindigen. Vorig jaar stond Crystal Fighters nog op Paaspop. Deze zomer is de band naast Zwarte Cross ook op diverse Spaanse festivals te vinden.

Zwarte Cross 2018

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

De Zwarte Cross vindt plaats van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 wordt de 22ste van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van muziek, gezelligheid en natuurlijk heel veel modder. Gedurende 96 uur is het in elke hoek van het terrein feest. Het is dus niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ heeft gewonnen.

Dit jaar staan onder meer Kaiser ChiefsVolbeat en Triggerfinger op het affiche. Check voor meer informatie de website van het festival. Heb je op dit moment nog geen ticket weten te bemachtigen? Dan ben je helaas te laat. Zwarte Cross 2018 is namelijk compleet uitverkocht.