Het festivalseizoen is in volle gang en ook Lowlands komt steeds dichterbij. Deze week maakt het festival het theater-, dans- én literatuurprogramma bekend. Ook onthult het festival een nieuwe zone: het letterencentrum SEXYLAND.

Nu augustus steeds dichterbij komt, maakt het festival het affiche voor theater, dans en literatuur bekend. In de theater- en danstent Juliet staan dit jaar onder meer Het Nationale Ballet en Panama Pictures geprogrammeerd.

Ook het literaire programma mag er zijn. In de Lowlands Bookstore doen schrijvers als Saskia Noort en Heleen van Royen een boekje open. Daarnaast is er onder meer een Literaire Peepshow en gaan schrijvers in Babs Woordensalon in op de kunst der verleiding. Beide acts staan dit jaar in SEXYLAND, het nieuwe literaire centrum van Lowlands.

Lowlands is al jaren meer dan alleen muziek. Het festival maakte eerder het comedyprogramma al bekend. Ook de wetenschappelijke en filosofische acts zijn al bekend.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt het festival in Biddinghuizen plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website. Nu de line-up al aardig gevuld begint te raken is het tijd voor de voorpret. Check hier onze Lowlands 2018-playlist:

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?