Pinkpop 2018 verwelkomde 70.000 bezoekers per dag. Dat is 10.000 festivalgangers meer per dag dan in de afgelopen jaren. In gesprek met L1 maakt festivaldirecteur Jan Smeets bekend dat het festival al tijden uitverkocht is, maar dit is niet gecommuniceerd om zwarthandel tegen te gaan.

Dat het drukker was dan ooit op Pinkpop was te merken. Er stonden lange files richting Landgraaf, er was te weinig parkeerplek en eenmaal op het terrein bleken er flinke rijen te staan voor de bar.

Dat het zoveel drukker was op het terrein had, naast de extra tickets, ook een andere reden. “De headliners hebben de campings leeggetrokken,” zegt Smeets tegen L1. “Traditiegetrouw zijn er altijd wel zo’n tienduizend bezoekers die de headliner niet per sé hoeven te zien en die gaan dan al eerder terug naar de camping. Dit jaar bleef eigenlijk iedereen staan. Dan is het inderdaad ineens flink drukker op het veld.”

Toch spreekt Mr. Pinkpop over een voldaan gevoel: “Eigenlijk zijn alle gewenste scenario’s uitgekomen.”

De laatste dag van het festival volg je via de livestream, met onder andere optredens van Editors en Oscar & The Wolf.

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Het Landgraafse festival vindt dit jaar plaats van 15 t/m 17 juni. Pinkpop viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten), maar zijn inmiddels uitverkocht. Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.