Eerder deze week ontstond er ophef nadat Pinkpop bekendmaakte dat er dit jaar geen partytenten toegestaan zouden zijn. Festivalgangers waren het daar niet mee eens, en daarom heeft de organisatie besloten dat partytenten toch mee mogen.

Het besluit werd genomen na de vele negatieve reacties. Wel zijn er nog enkele regels. Zo mogen de partytenten niet groter zijn dan 3 x 3 meter, en moeten ze goed verankerd kunnen worden in de grond. Lees de volledige reactie van de organisatie hieronder:

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

In de laatste dagen voor het festival is er nog veel nieuws over de aankomende editie. Zo werden de consumptieprijzen bekend en is het festival ook dit jaar via de livestream van 3voor12 te volgen.

Ben jij zelf nog op zoek naar de laatste campingspullen voor aankomend weekend? Dan kun je hier terecht voor goede slaapmatten. Daarnaast biedt Campz nog meer goede outdoor- en festivalkleding aan.

Dit weekend volg je Pinkpop live via Festileaks. Check de livestream op onze site of het verslag via de story op Instagram. Op onze homepage vind je de hele week allerlei interviews, tips, games en voorbeschouwingen. Pinkpop-week is aan!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten). Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks. Op ons forum kan je meepraten over het laatste Pinkpop-nieuws.

DELEN
Amber
Student Media, Informatie & Communicatie. Verslaafd aan concerten, festivals en eigenlijk gewoon muziek in het algemeen. Favorieten: Kendrick Lamar, Muse, Arctic Monkeys, Anderson .Paak en The xx. Daarnaast trots lid van de nieuwsredactie en tevens mede-verantwoordelijk voor het Spotify-kanaal van Festileaks.