5 keer wat je kan verwachten van The Killers op Rock Werchter 2018

Photo: Rob Loud

The Killers doen bijna de lage landen weer aan; komende vrijdag sluiten ze de tweede dag van Rock Werchter af. Inmiddels is de tour al een tijdje onderweg en hebben ze al meerdere festivalshows én een concert in Nederland gegeven. Wat je kunt verwachten van The Killers op Rock Werchter 2018? Dat lees je hieronder.

1. Een setlist vol nostalgie

The Killers Setlist O Son do Camiño 2018 2018, Wonderful Wonderful
Deze recente setlist laat zien dat The Killers niet enkel deze tour maakt om het nieuwe werk te promoten. Uiteraard is er oog voor het de verse platen, maar oud succes wordt zeker niet vergeten. Ideaal voor een festivalconcert. Ben jij klaar om alle hits mee te zingen?

2. Al jullie favoriete hits


Het is niet te geloven. We vroegen jullie een tijdje terug naar jullie favoriete hits van The Killers. Wat blijkt? Vorige week donderdag werd de gehele top 10 gespeeld tijdens hun festivaloptreden op O Son Do Camino. Het concert werd zelfs afgesloten met jullie all-time favorite ‘Mr. Brightside’.

3. Brandon Flowers: The Man

Hij is de slagader van The Killers en terwijl hij solo ook volle zalen trekt, is het met The Killers toch net een tikje grootser. Brandon Flowers, alias ‘The Man’, is een show op zich. Tijdens Rock Werchter verwachten we dan ook niets anders dan een prachtig kostuum, opzwepende kreten en natuurlijk de welbekende stralende lach. Naast het complete plaatje van entertainer gebruikt hij het podium ook nog even voor een statement, dat zien we graag Flowers!

4. Wonderful Wonderful


Jazeker, The Killers hebben nieuw werk uitgebracht. Voor de fans waarschijnlijk oud nieuws. Voor wie er afgelopen februari in de Ziggo Dome niet bij kon zijn, kan dit echter de eerste live-ervaring zijn met het nieuwe werk. Nieuwsgierig? Hierboven zie je alvast een klein voorproefje.

5. Succes gegarandeerd


Er is maar één plaat die nooit mag ontbreken. Pijnlijk was het dan ook voor de fans die naar het concert gingen in de Ziggo Dome. Nachtmerrie werd realiteit; Mr. Brightside werd niet (voluit) gespeeld. Dit kwam nog nooit eerder voor tijdens een show van The Killers. Voor de slachtoffers die daar ietwat gedesillusioneerd huiswaarts keerden dient zich vrijdag een herkansing aan. Fingers crossed!

20 Best Tracks op Spotify

Wil jij alvast de stembanden oefenen voor Brandon Flowers en z’n vrienden? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van The Killers op ons Spotfiy-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten.

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 scoort de uit Las Vegas afkomstige The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ bijvoorbeeld, zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat de teller nu op vijf albums. Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful is de band momenteel bezig met een wereldwijde tour. Ook festivals worden aangedaan, ze staan onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018. Ook in Nederland hopen we op een festival gig, maar voorlopig blijft het bij dromen. En dat terwijl het laatste Nederlandse festivaloptreden alweer uit 2014 stamt, toen The Killers op Pinkpop stonden.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Het terrein gaat voor die tijd nog op de schop. Er wordt daar namelijk een nieuw landschapspark met veel groen en een betere afwatering gerealiseerd. De komst van onder andere Pearl Jam, Jack White, Gorillaz, Eels en Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. Voor het volledige affiche check je de site van Rock Werchter

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen