Down The Rabbit Hole
Featured
1-3 juli 2022
Nederland
Beuningen, Nederland

DTRH 2018, dag #1: rammen met QOTSA, gebroken benen en vooral heel veel nieuws

Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Gistermiddag klonk het startschot voor de vijfde editie van Down The Rabbit Hole. Sindsdien is er alweer een hoop gebeurd. Festileaks praatje bij en geeft je een overzicht van alle hoogtepunten:

Queens Of The ‘Motherfucking’ Stone Age

QOTSA DTRH 2018
Foto: Debbie Spaan/Festileaks

Een naam die vooraf met veel trots werd aangekondigd was Queens Of The Stone Age. Aan de heren de eer om op de eerste dag het hoofdpodium af te sluiten. En wat deden ze dat lekker! De band werd met open armen ontvangen door het uitzinnige publiek. Wel waren er klachten over het geluid. Meer weten? Lees dan ons overzicht.

De nieuwe Hotot

Foto: Jos Festileaks / Festileaks

Het was wel een dingetje: na jaren van trouwe dienst liet de organisatie de oude Hotot voor wat het is en zou er een podium in de openlucht komen, zo liet directeur Ide Koffeman ons weten. Na één dag kunnen we daar meteen duidelijk over zijn. Wat een plaatje!

Nog meer nieuw … maar wel geheim

Foto Thijs / Festileaks

Ja, het was wel even een dingetje. Wat deed dat kleine huisje daar toch, zo links naast de ingang? Er werd druk gespeculeerd, maar uiteindelijk was er dan toch uitsluitsel: het is de ingang naar de nieuwe ondergrondse bar van Down The Rabbit Hole. Klinkt exclusief, en dat was het misschien ook wel. Om een sleutel te bemachtigen moest je namelijk op zoek naar twee medewerkers op het festivalterrein. Wie heeft ze gevonden?

MGMT bij de ondergaande zon

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Na jaren van afwezigheid is de electropop van MGMT eindelijk weer eens op een festival te horen. Gisteren stonden ze op de Hotot, vlak voor Queens Of The Stone Age. Ze kregen daarbij hulp van Moeder Natuur: de ondergaande zon kleurde prachtig bij de visuals en de elektronische muziek. Ultiem wegdromen geblazen!

De reisproblemen van J. Bernardt en Curtis Harding


Stel je voor: twee van je artiesten bellen je onverwachts met de mededeling dat ze er niet op tijd kunnen zijn. Het overkwam de organisatie van Down The Rabbit Hole. Gelukkig werd er pijlsnel gereageerd: de rockers van Claw Boys Claw werden ingevlogen om het gat in het programma op te vullen. Zij plakten er daarna ook nog maar meteen een extra set aan vast. Uiteindelijk kon Curtis Harding zijn set even na middernacht toch nog inhalen; J. Bernardt stond eerder vandaag op het podium.

Gebroken feestvieren met De Jeugd Van Tegenwoordig


Ze waren al aangekondigd als special guest op Down The Rabbit Hole. Je denkt misschien dat het verrassingselement er dan wel af is. Think again. Een kort impressie: Willie Wartaal stond met een gebroken been op het podium, het nieuwe nummer ‘Wittewijnmuziek’ kwam voorbij, er werd met champagne geproost en Vjeze Fur ging met de voetjes van de vloer over het publiek heen.

Surfen op het meer

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om surfplanken te huren op Down The Rabbit Hole. Met een temperatuur van zo’n 30 graden werd daar dan ook graag gebruik van gemaakt. Het resultaat: een meer vol surfers die vanaf het water genieten van de shows op de Hotot.

Jorja Smith covert Frank Ocean


Ide Koffeman waarschuwde ons al: Jorja Smith wordt een hele grote. Die torenhoge verwachtingen werden gisteren zonder twijfel ingelost. Het was heet, het was sexy en het was vooral kneitergoed. De uitvoering Frank Ocean’s ‘Lost’ verdient vooral een extra groot compliment.

Parcels wordt overbluft

‘Parcels wie?’, zul je misschien denken. Eerder tipten we deze act al. Zij werkten al samen met Daft Punk en stonden onder andere al op Glastonbury. Gisteravond was het de beurt aan Down The Rabbit Hole. De Fuzzy Lop was afgeladen vol, er kwam een confettikanon aan te pas en de band leek zelfs een beetje overbluft door de energie van het publiek. Een groter compliment kun je als artiest waarschijnlijk niet krijgen.

Wil je niets missen van Down The Rabbit Hole? Volg dan de updates op onze site of check onze Insta-story. Ons foto-overzicht van dag 1 bekijk je hier.

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT belooft deze jubileumeditie eentje voor in de boeken te worden. Het festival blinkt uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.