Onderaan de poster van Lowlands en Pukkelpop: maak kennis met Rolling Blackouts Coastal Fever

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Rolling Blackouts Coastal Fever op zowel Lowlands als Pukkelpop!

Wat begon als samen wat experimenteren met muziek, freestylen en spelen bij Fran Keaney thuis leidde er in 2013 uiteindelijk toe dat hij, zanger en gitarist van de band, de Australische groep Rolling Blackouts Coastal Fever oprichtte. De vijf leden van de in Melbourne opgerichte band zijn Keaney, zijn neef Joe White, de broers Tom en Joe Russo en drummer Marcel Tussie. De band maakt frisse indiepop die door de leden zelf wordt omschreven als ’though pop / soft punk’, waarmee ze deze zomer van plan zijn om ook de Europese festivals te komen veroveren, waaronder Lowlands en Pukkelpop.

  • Wie: Rolling Blackouts Coastal Fever
  • Wanneer: 17 augustus op Lowlands en 18 augustus van 16.45 tot 17.35 op Pukkelpop
  • Waar: Lowlands en Pukkelpop
  • Wat: indiepop, indierock

1. Het debuut

In 2016, drie jaar na de oprichting van de groep, brengt Rolling Blackouts Coastal Fever een mini-album genaamd Talk Tight uit. Met de komst van het debuut van de band is het meteen duidelijk waar we mee te maken hebben: frisse, luchtige gitaarpop van een aantal Australische surfdudes. De stijl wordt meteen goed ontvangen en de reacties zijn dan ook niets dan lovend.

2. Contract bij Sub Pop Records

http://https://www.youtube.com/watch?v=bvjsAIpNy6I

Het debuut van de mannen valt niet alleen in de smaak bij het grote publiek en de recensenten. Ook het fameuze, Amerikaanse platenlabel Sub Pop Records is onder de indruk en ziet een samenwerking met de jongens wel zitten. De band wordt dan ook meteen een contract aangeboden. Onder dit label brengt de groep een tweede EP uit, genaamd the French Press. Ook deze plaat barst van de energieke, vrolijke gitaarliedjes en de muziek van de heren wordt dan ook opnieuw met open armen ontvangen.

3. Hope Downs

http://https://www.youtube.com/watch?v=Zj5tH-6vNKY

Iets meer dan een jaar na de uitgave van the French Press komt de band op 15 juni 2018 dan eindelijk met een volledig album bestaande uit tien nummers, Hope Downs. De heren zetten ook op dit album de luchtige indierock voort en ontwikkelen steeds meer hun eigen stijl. De plaat komt voor de mannen precies op tijd voor de zomer, want dit jaar is voor hen hét moment om het festivalpubliek van over de hele wereld te veroveren. Benieuwd of de band ook jou weet te overtuigen met hun frisse Australische surfpop? Pak dan de kans om de groep 17 augustus op Lowlands of 18 augustus op Pukkelpop te zien schitteren!

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt het festival in Biddinghuizen plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt, België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire zijn de grote namen voor 2018.  Voor meer informatie over het festival en tickets ga je naar de website.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.