Weerbericht Zwarte Cross 2018: “Het wordt een zonnig weekend met koele nachten”

1700
Zwarte Cross
Foto: Zwarte Cross website

De weersverwachting voor Zwarte Cross 2018 is heerlijk. De weersvoorspelling is veel zon, enkele stapelwolken en perfect festivalweer. Meteoroloog Jordi Huirne van Weeronline bespreekt het weerbericht van Lichtenvoorde.

Donderdag 12 juli

?️Verwachting: Zonnig, enkele stapelwolken, matige noordwestenwind
?Temperatuur: 26°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 16°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“De donderdag wordt de gehele dag zonnig met ook stapelwolken. Op deze zonnige dag kun je binnen 15 minuten verbranden. Daarom is het belangrijk dat je jezelf meteen goed insmeert. Doordat het de hele dag lekker weer blijft maakt het niet uit hoe laat je aankomt op het festival.”

Vrijdag 13 juli

?️Verwachting: Zonnig, enkele stapelwolken, matige noordenwind
?Temperatuur: 26°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 16°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“De eerste festivaldag krijgt schitterend festivalweer, maar begint fris met slechts 11 °C. Daarna loopt de temperatuur snel op en wordt het een dag met veel zon. Met sterke zonkracht (7) kun je lekker bijbruinen, maar let op! Smeren is daardoor extra belangrijk, want ook op vrijdag kun je snel verbranden.”

Zaterdag 14 juli

?️Verwachting: Zonnig, enkele stapelwolken, zwakke noordenwind
?Temperatuur: 26°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 16°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

“Het perfecte festivalweer zet door op zaterdag met een stralende dag. Doordat er minder wind, windkracht 2, staat dan voorgaande dagen voelt het op zaterdag nog warmer aan. Ook op de zaterdag geldt dat goed smeren belangrijk is. Tijdens een heldere nacht koelt het opnieuw af naar 16°C. Vastplakken aan je slaapzak is er niet bij. Aan het eind van de nacht koelt het af naar 12°C.”

Zondag 15 juli

?️Verwachting: Zonnig, weinig wind
?Temperatuur: 27°C
?Aankomsttijd: maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek of jurkje, t-shirt
Nacht: Middernacht 13°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“De slotdag van Zwarte Cross is de warmste dag van het festival. Er staat weinig wind en door de krachtige zon is goed smeren nog steeds belangrijk. Omdat het in de maanden vóór Zwarte Cross nog nooit zo droog was als dit jaar, wordt het dit weekend heel stoffig op het festival. Na het feestgedruis van de voorgaande dagen, wordt dit op zondag het ergst. Je regenlaarzen kun je dus thuis laten, want er gaat geen modder liggen. Wel hangt er veel stof in de lucht en kun je witte kleren beter thuis laten.

Nadat het ‘s nachts is afgekoeld, wordt het op maandag snel warm. Om te zorgen dat je niet in de brandende zon aan het inpakken bent, kom je het best niet te laat uit bed.”

Zwarte Cross 2018

Foto: Kamiel Scholten

De Zwarte Cross vindt plaats van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 wordt de 22ste van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van muziek, gezelligheid en natuurlijk heel veel modder. Gedurende 96 uur is het in elke hoek van het terrein feest. Daarom is het niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ heeft gewonnen.

Dit jaar staan onder meer Kaiser ChiefsVolbeat en Triggerfinger op het affiche. Check voor meer informatie de website van het festival. Als je nog geen ticket hebt kunnen bemachtigen, dan ben je helaas te laat. Het festival in Lichtenvoorde is namelijk compleet uitverkocht.

Content Manager | Nieuws, video, interviews en weerman in opleiding

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.