Download Madrid 2019 presenteert Amon Amarth en meer

De Spaanse editie van Download laat weer van zich horen. De organisatie maakt bekend dat Amon Amarth, Architects en State Champs naar Madrid af gaan reizen. Deze artiesten zijn hiermee kanshebbers voor Graspop 2019, wat slechts zes dagen later plaats vindt. 

Metal-fans opgelet! Download Madrid 2019 bevestigt via de bekende sociale media kanalen de tweede lichting met namen. Onder andere Amon Amarth, Asitis en Taking Back Sunday zullen in Spanje te zien zijn. Slipknot en Tool maakten al eerder bekend naar Spanje af te reizen.

Amon Amarth en State Champs werden eerder ook al voor Graspop bevestigd. De overige namen zijn hierdoor kanshebbers voor het Belgische festival wat een week na Download Madrid plaats vindt.

In de officiële Instagram post hieronder zijn alle namen te zien:

https://www.instagram.com/p/BqcDCvGnMwA/

Amon Amarth

Amon Amarth is een graag geziene gast op de hardere Rock en Metal festivals. De Zweedse band werd in 1992 opgericht en staat bekend als ‘Vikingmetal’. De teksten van de band verwijzen dan ook vaak naar Noordse mythologische verhalen. Het meest recente, tiende album van de heren, ‘Jomsviking’, dateert uit 2016. De band zal in 2019 op onder meer GraspopNova Rock en Rock Am Ring/Rock Im Park te zien zijn. Ticketprijzen vind je op de officiële website.

Download Madrid 2019

Download festival is een jaarlijks terugkerend festival wat plaats vindt over de hele wereld. Het festival focust zich doorgaans op de hardere Rock en Metal stijlen. Met editie’s in onder andere Engeland, Frankrijk en Spanje is Download een grote speler geworden binnen Europa. De editie in Madrid vindt in 2019 voor de derde keer plaats in hoofdstad Madrid. Vorig jaar waren nog onder andere Volbeat, Parkway Drive en Rise Against van de partij. In het filmpje hierboven krijg je een sfeerimpressie van hoe de 2018 editie verlopen is. Meer informatie over de 2019 editie vind je op de website.