Mad Cool 2019 bevestigt komst Mogwai

Photo: Steve Gullick

Het Spaanse Mad Cool dendert door en maakt een nieuwe naam bekend. Nadat eerder deze week Tash Sultana en Bon Iver aangekondigd werden is het vandaag de eer aan Mogwai.

Net als bij de eerdere bekendmakingen hintte het festival gisteren via Facebook al naar de komst van Mogwai. Met de bevestigingen van Mogwai en Vetusta Morla kent het programma nu 10 namen. Naast Tash Sultana en Bon Iver werd eerder duidelijk dat onder andere The Cure, Vampire Weekend, The National en The 1975 half juli in de Spaanse hoofdstad te bewonderen zijn.

Mogwai

De Schotse post-rockband Mogwai is al sinds 1995 actief. Hun laatste album Kin verscheen in augustus 2018. Met deze nieuwe plaat op zak lijkt een tour in het verschiet te liggen. In 2019 zijn de heren te bewonderen op Mad Cool. Wellicht doet de band ook andere Europese festivals aan.

Mad Cool 2019

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Volgend jaar vindt de vierde editie van Mad Cool festival plaats, van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Met The National, The 1975, Bon Iver, Vampire Weekend en The Cure zijn de eerste namen op het affiche een feit. Vorig jaar gaven onder andere Pearl Jam, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Jack White en Tame Impala optredens in de Spaanse hoofdstad.

Voor meer informatie over het festival en tickets kun je terecht op de officiële site. Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2025

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 9-13 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam