Wat zijn jouw favoriete nummers van Fleetwood Mac?

829

In oktober is Fleetwood Mac begonnen met een Amerikaanse tour in een nieuwe bezetting. Daarbovenop is de legendarische band aankomende festivalzomer te bewonderen op onder andere Pinkpop. Tijdens deze shows zullen vele popklassiekers de revue passeren, maar welke tracks wil jij per se horen?

De groep evolueerde na haar beginjaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. Ook nu is er wederom sprake van een verandering in opstelling, aangezien frontman Lindsey Buckingham in april 2018 ontslagen zou zijn door de overige bandleden. Drama en verandering zijn onlosmakelijk verbonden met Fleetwood Mac, waaruit misschien ook wel de beste muziek voortgekomen is.

Stem op de allerbeste tracks

Deze week kun je kiezen uit talloze parels uit het ruim 50-jarig oeuvre van Fleetwood Mac. Heb jij echte favorieten? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, ontbrekende nummers toevoegen of zelfs een heel album overslaan. Zolang je maar niet vergeet bij elke slide op de stembutton te drukken. Go!

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac 1971

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakte toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de band verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Hiermee was de de bezetting voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode. Hier kwam echter snel weer een einde aan toen Lindsey Buckingham de band in april van dit jaar weer verliet.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubileumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend, behalve de eerste headliner en tevens afsluiter, Fleetwood Mac. Het festival vindt in plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival gisteren de festivaldatum onthulde.

We hebben al mogen zien wat jullie wishlist is voor Pinkpop 2019, maar welke namen zullen daarvan werkelijk op de poster komen te staan? Speculeer nu mee op ons Pinkpop-forum.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.