Headliner Zwarte Cross 2019 afgesnoept door Lowlands

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De gedroomde headliner van Zwarte Cross 2019 heeft voor Lowlands gekozen. Dit vertelt de directeur van het festival in Lichtenvoorde aan Omroep Gelderland. 

Hendrik Jan Lovink, de grote man van Zwarte Cross, maakt in dit gesprek helaas niet duidelijk om welke naam het gaat. Misschien wordt dat duidelijk als Lowlands 30 januari zijn eerste acts aankondigt.

De stelling van de festivaldirecteur is natuurlijk een domper voor bezoekers van Zwarte Cross. Wel lopen er volgens Lovink zeker nog ‘lijntjes’ met andere mogelijke publiekstrekkers.

Het festival voegt 24 januari nieuwe namen toe aan de line-up. Het is niet duidelijk of hier ook headliners bij zitten. De organisatie bevestigde eerder acts als Scooter, Kraantje Pappie en The Mavericks.

Zwarte Cross 2019

ZwarteCross2018_mainstage
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer Scooter, Kraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. 

Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport. Beluister hiernaast onze playlist van het festival op Spotify.


Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen