Het Beste Van Week 6: Pusha-T en meer naar WOO HAH 2019, de nieuwe Festileaks 50 en meer

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

De festivalzomer komt steeds dichterbij, waardoor de festivals nu al overuren draaien met hun bekendmakingen. Ook deze week was het dan ook weer lekker druk rondom festivalland. Geen tijd gehad om het nieuws bij te houden? Geen zorgen, wij zetten het beste van week 6 voor je op een rijtje!

1. Chance The Rapper en meer naar Lollapalooza Stockholm 2019

Een flinke tweede lading namen voor Lollapalooza Stockholm, met een opvallende hoeveelheid hiphop-artiesten. Onder de aankondiging van maar liefst 33 nieuwe acts bevinden zich onder andere Chance The Rapper, Lil Uzi Vert en MØ. Deze bekendmaking betekent ook dat we weer een mooi rijtje kanshebbers kunnen toevoegen voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole!

2. 15 onvergetelijke momenten uit de Down The Rabbit Hole geschiedenis

Omdat we veel grijze dagen achter de rug hebben, kijken we maar al te graag terug naar de zonnige zomers. De Porto Parties, meest memorabele optreden en nog veel en veel meer. We hebben 15 onvergetelijke momenten uit de Down The Rabbit Hole geschiedenis op een rijtje gezet!

3. Nieuwe namen voor Paaspop

Nog even tot Paaspop het festivalseizoen aftrapt! Met een lading namen worden langzaam de puntjes op de i gezet voor de line-up. Onder meer Kris Kross Amsterdam, Brennan Heart en Nielson reizen af naar Schijndel. Eerder maakte de organisatie ook bekend dat we komende editie vier nieuwe stages kunnen verwachten.

4. Van de festivalradar: Waar is Paolo Nuttini gebleven?

Benieuwd waar Paolo Nuttini is gebleven na zijn daverende succes? Je bent niet de enige! In de rubriek ‘Van de festivalradar’ zochten wij uit wat Nuttini tegenwoordig doet en of we binnenkort nieuw werk van hem kunnen verwachten.

5. Parkway Drive en meer naar Jera on Air 2019

Een leuke verrassing van Parkway Drive tijdens hun show in AFAS Live afgelopen week. De band maakte zelf namelijk bekend dat ze dit jaar terugkomen naar Nederland voor Jera On Air. Na de show werd een flyer uitgedeeld van het festival waarop de band werd aangekondigd. Een dag later dropte de organisatie nog meer nieuwe namen. Zo reizen ook onder andere Agnostic Front en Comeback Kid af naar Ysselsteyn.

6. Zwarte Cross 2019 strikt The Black Eyed Peas en meer

Met deze nieuwe lading namen krijgt het affiche van Zwarte Cross steeds meer vorm. De organisatie maakte deze week bekend dat onder meer The Black Eyed Peas en Rowwen Hèze naar de Achterhoek komen. Voor The Black Eyed Peas is dit het eerst geplande festival in Nederland in 2019.

7. Pusha-T, Lil Uzi Vert en meer naar WOO HAH! 2019

WOO HAH! maakte deze week een nieuwe lading namen bekend. Zo zijn Pusha-T, Lil Uzi Vert en meer van de partij op het hiphop-festival. Ook de eerdere aankondiging van het festival was niet mis, waarbij headliner Travis Scott en meer bekend werden gemaakt.

8. De nieuwe Festileaks 50 met o.a. Chemical Brothers

De Festileaks 50 is ultieme voorbereiding of terugblik voor het festival(nieuws)! In deze playlist serveren we gloednieuwe track van artiesten die komende zomer te zien zullen zijn op festivals.

9. Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner en meer naar EXIT 2019

Ook dit jaar gaan de voetjes van de vloer in de bekende Dance Arena van het Servische EXIT. Het festival verkondigde deze week dat niemand minder dan Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner en meer afreizen naar Novi Sad. Dat deze acts in de buurt zijn betekent dat zij misschien wel verschijnen op We Are Electric 2019.

10. Rock Werchter 2019 bevestigt Balthazar en meer

Twintig verse namen voor Rock Werchter! Onder andere Balthazar, Maribou State en RY X voegen zich toe aan het affiche van het Belgische festival. De heren van Balthazar worden graag gezien door de gasten op de Werchterse weide. Zij keren dan ook terug naar het festival met hun nieuwe plaat Fever op zak.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en leukste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monáe
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra