Lowlands gaat maar door met het strikken van artiesten. Ook Colin Benders is medio augustus te bewonderen in Biddinghuizen.

In een eerder stadium werden headliners Twenty One Pilots en Tame Impala al toegevoegd aan de line-up. Ook The Prodigy zou het festival dragen, maar de band heeft alle geplande shows gecanceld na het overlijden van frontman Keith Flint.

In deze week vol bevestigingen werden onder andere James Blake en The Vaccines aan het affiche toegevoegd. Nu is het dus de beurt van Colin Benders.

Colin Benders

De meeste mensen kennen Colin Benders als Kyteman. Hij stond onder die naam al op Lowlands 2009 en had toen een grote hit met de liveversie van ‘Sorry’. De muzikant heeft de trompet nu achter zich gelaten en is overgegaan naar de modulaire synthesizers. Met zijn melodieuse en hypnotiserende beats krijgt hij de voetjes van de vloer. Hij stond met zijn synthesizers al op veel festivals zoals Awakenings, Down The Rabbit Hole en Catch. Komende zomer staat hij dus in Biddinghuizen maar ook op We Are Electric.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. De eerste namen zijn al bekend: onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots en The National zullen een optreden geven op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.