Over minder dan drie maanden is het alweer zover: Pinkpop 2019. De organisatie van het Limburgse festival vindt het daarom de hoogste tijd om de officiële festival-app te openbaren. Je kunt deze vanaf vandaag downloaden op jouw iPhone of Android-telefoon.

Kun jij ook al niet wachten tot onder meer Fleetwood Mac, Mumford & Sons en The Cure het podium beklimmen? Dat duurt nog even, maar met de lancering van de Pinkpop-app kan de voorpret in ieder geval beginnen. Via de app word je door het Limburgse festival op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes. Verder kun je er jouw favoriete acts aangeven, zodat je deze netjes op een rij hebt. Uiteraard is ook alle praktische informatie over het evenement te vinden in de app.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Dit jaar viert Pinkpop op 8, 9 en 10 juni haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & Sons, The Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners van de jubileumeditie. Voor meer informatie, en voor de kaartverkoop kun je terecht op de officiële website. Enige haast is geboden, want het festival verkocht al meer dan 60.000 tickets sinds de eerste verkoopdag.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport hoe bezoekers de afgelopen editie ervoeren. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in te komen voor deze zomer.

In de rubriek 50 jaar Pinkpop lees je verder onder meer over de virale momentende relatie tussen Krezip en het festival en over het verhaal achter het roze hoedje.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.