Van Barneveld versus Van Gerwen op Zwarte Cross 2019

876
Zwarte Cross 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen spelen een wedstrijd op de Zwarte Cross 2019. Ze nemen het tegen elkaar op tijdens het Open Achterhoeks Kampioenschap Darts.

Op donderdag 18 juli spelen de twee grootste Nederlandse darters een partij tegen elkaar op het terrein van het Achterhoekse festival. De wedstrijd vindt plaats in de Megatent, waar plek is voor zo’n 13.000 mensen.

De wedstrijd staat onder leiding van professionele scheidsrechter Russ Bray, die bekend staat om zijn schorre stem. De winnaar wordt door Tante Rikie zelf gekroond tot de eerste Achterhoeks Kampioen Darts.

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Onder meer ScooterKraantje PappieThe Mavericks en The Black Eyed Peas staan dit jaar op het affiche. Naast muziek en theater staat het festival natuurlijk bekend om zijn iconische motorcrosses.

Nog geen ticket voor Zwarte Cross 2019? Dan heb je pech. Kaartjes voor het festival niet meer te verkrijgen: het evenement was al op de eerste verkoopdag uitverkocht.

Benieuwd hoe een weekendje op het festival wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport en de hoogtepunten van afgelopen editie.

Job Wierikx
Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!