Whispering Sons en anderen naar Dour 2019

Het Belgische Dour voegt elf nieuwe namen toe aan de poster. Onder andere Whispering Sons en Aloïse Sauvage spelen op het festival.

Dour versterkt het programma door elf nieuwe namen toe te voegen aan het affiche. De organisatie vierde afgelopen vrijdag International Women’s Day met de bevestigingen van elf vrouwelijke artiesten.

Het veelzijdige programma van Dour krijgt steeds meer vorm. Eerder werd bekend dat onder meer Amelie Lens, Bonobo, Action Bronson en Parov Stelar op het festival te bewonderen zijn. Op dinsdag maakt Dour maakt wederom namen bekend.

Check alle bevestigingen in het overzicht:

 • Aloïse Sauvage
 • Charlotte Adigéry
 • Kampire
 • Sudan Archives
 • Lolo Zouaï
 • No Vacation
 • Sho Madjozi
 • Tank and the Bangas
 • Tirzah
 • Sama’ dj set
 • Whispering Sons

Whispering Sons

De Belgische indieband Whispering Sons zit in de lift. De groep bracht in 2014 en 2015 een tweetal EP’s uit waarna vorig jaar de eerste langspeler Image uitgebracht werd. Whispering Sons gaat komende zomer op een uitgebreide tournee die hen langs Rock Werchter en Dour voert.

Dour 2019

Dour
Foto: Noël Schuurman / Festileaks

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur. 

Met de bevestigingen van Skepta, A$AP Rocky, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo begint het affiche al aardig vorm te krijgen. Tickets voor het Belgische festival zijn al een tijd in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was op Dour? Lees dan ons festivalrapport.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam