Sziget 2019 presenteert onder meer Macklemore en blokkenschema

Nieuwe namen voor Sziget 2019. Onder meer Macklemore en Michael Kiwanuka treden op in Boedapest. De organisatie van het Hongaarse festival deelt daarnaast ook het blokkenschema.

Onder de nieuwe namen bevindt zich ook nog 6LACK. Check alle nieuwe bevestigingen hieronder.

  • Macklemore
  • Michael Kiwanuka
  • 6LACK
  • Colin Benders
  • Kayzo
  • Virtual Riot
  • Tyla Yaweh
  • Jean Tonique
  • Hospital Records presents High Contrast (DJ-set), Metric, Danny Byrd en Dynamite MC

Met de toevoeging van deze namen kan nu het puzzelen ook beginnen. Het blokkenschema is namelijk bekend. Met namen als Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine en Post Malone zijn festivalgangers wel even zoet met het indelen van hun dagen. Bekijk de timetable hier.

https://www.instagram.com/p/BwoewDljogf/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1xsvoll9ma190

Macklemore

Humor en sociale kritiek, dat zijn de elementen die een superhit maken van ‘Thrift Shop’ (2012). Het nummer van Macklemore & Ryan Lewis haakt lekker in op de blingbling van de Amerikaanse rappers. Wanneer later singles ‘Can’t Hold Us’, ‘Same Love’ en ‘Downtown’ katapulteert Macklemore zich naar de sterrenstatus.

Dit jaar gaat de rapper wederom op tournee. Macklemore werd al aangekondigd voor onder andere Rock Werchter en Tinderbox. Hij tourt dit jaar echter wel zonder Ryan Lewis.

Sziget 2019

Sziget 2018
Foto: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Dit jaar staan onder meer Ed SheeranFoo Fighters, Florence + The Machine en Post Malone op de podia.

Ter voorbereiding op de editie van dit jaar hebben we voor jou de zeven meest verrassende acts die je moet zien op een rij gezet. In andere artikelen vertellen we je over de 25 onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van het festival en wat je kunt verwachten van headliner Twenty One Pilots

Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toeging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport. Tickets voor het festival zijn te koop via de website. Helaas zijn de dagtickets voor Ed Sheeran al uitverkocht.

Luister ook naar onze Spotify-playlist van het festival:

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Kopen