6 artiesten die je mogelijk in 2019 voor het laatst kunt zien

Artiesten van je bucketlist afstrepen is een veel voorkomende bezigheid, maar het liefst wel om ze er daarna weer opnieuw op te schrijven. Kom er hieronder achter welke acts je zeker moet checken komende zomer, wellicht komt die streep er anders nooit.

1. Fleetwood Mac

De eerste aankondiging van Pinkpop 2019 toverde bij velen een glimlach op het gezicht: Fleetwood Mac gaat de jubileum editie afsluiten. Naast gejuich klonk er ook veel geklaag, de Brits-Amerikaanse band gaat zonder bandlid Lindsey Buckingham afreizen naar Landgraaf. Vanwege gezondheidsproblemen van zangeres Stevie Nicks heeft de band noodgedwongen de gehele Noord-Amerikaanse tour moeten afzeggen. Of het vertrek van Lindsey Buckingham en de problemen voor Stevie Nicks duidden op een einde is geen feit, maar neem de kans nu die er nog is!

2. Die Antwoord

Foto: Kamiel Scholten

De Zuid-Afrikaanse rap/rave-groep Die Antwoord staat bekend om hun uitzonderlijke hiphop en aparte voorkomen. Eerder maakten de ZEF-legendes bekend na de komst van hun film CHAPPIE te starten aan hun laatste langspeler. Met het nieuwe album op komst reist het trio weer af naar de festival weides, om misschien nooit meer terug te keren.

3. The Cure

The Cure is misschien wel de meest geboekte festivalact van 2019. Ze reizen namelijk 23 festivals af komende zomer. Onder meer bezoekers van Pinkpop, Rock Werchter, EXIT, Mad Cool en Glastonbury mogen zich onder de gelukkigen rekenen. De mannen touren met een nieuw album in de achterzak, maar desondanks is de toekomst van de band onzeker.

4. KISS

https://www.youtube.com/watch?v=ym3846j4BF4

De legendarische glamrock-band KISS neemt afscheid. Met hun ‘End Of The Road’ tour zullen ze nog één laatste keer de festivalweides van onder andere Graspop en Hellfest verlichten met hun uitbundige show. Maar zoals we van deze generatie rockbands gewend zijn, nemen ze moeilijk afscheid van het tourleven. KISS gaat hierna nooit meer de planken betreden, of toch wel?

5. Major Lazer

Major Lazer is opgericht rondom de Amerikaanse producer Diplo. Alhoewel de elektronische formatie een stevig bestaan kent, lijkt het einde er nu wel degelijk aan te komen. Het langverwachte vijfde album is op komst maar het is mogelijk het laatste album, vertelt de producer in een interview met Complex. Diplo gaat zich namelijk richten op de vele andere muzikale projecten. Deze zomer zijn ze in de Major Lazer-formatie nog te vinden op Pinkpop en Rock En Seine.

6. Tool

https://www.youtube.com/watch?v=yMMz2VwbhVI

In 2006 verscheen het meest recente album van Tool, 10.000 days. De progressieve rockband verdwijnt continue van de radar en het is telkens weer de vraag óf ze ooit nog verschijnen. Komende zomer zullen ze met een nieuw album onder de arm de weides van onder andere Rock Werchter, Rock am Ring en Download verscheuren met hun ingewikkelde ritmes, zware riffs en absurde visuals.