Rondé, Tape Toy en Kjeld Nuis zijn eind juli op de Zwarte Cross 2019 te vinden. Het uitverkochte festival vindt plaats in het Achterhoekse Lichtenvoorde. 

De organisatie van Zwarte Cross zette naast de bovenstaande artiesten nog meer nieuwe namen op de poster. Bekijk alle nieuwe bevestigingen hieronder.

 • Claw Boys Claw
 • Rondé
 • Tape Toy
 • Wulf
 • Rob Scheepers
 • Ralph de Jongh
 • Kjeld Nuis – Olympisch Schaatskampioen
 • The Given Horse XL
 • Paul Elstak
 • Christiaan Reusink
 • Noisecontrollers
 • Jules van der Wardt interviewt Ulrich van Gobbel
 • Son de Aquí (NL/MEX)
 • Talitha Muusse
 • Äl Jawala (DUI)
 • Requim for Lost Things – Panama Pictures
 • Ran-D
 • This is Lovski
 • Workshop breien
 • Fabulous 90’s dj team
 • Workshop – Hoe coach je een team?
 • Joost van Bellen
 • De Rauwe Jappels
 • Handkar Trio
 • Enge Buren
 • Eva Hoeke
 • Wout Waanders & Staatseinde
 • Mac Chicken (GB)
 • U Brown (JAM)
 • Sitkiters Thiery en Willem – De dwarslezing
 • Kel Assouf (BE)
 • Het Oost Gelders Jeugdorkest
 • Skanallica
 • Atmozfears
 • Fuiv concepts – De badkuiprace
 • Opblaasservice
 • De Reggae Karaoke
 • The Dream Engine – Heliosphere

Eerder maakte de organisatie al meerdere namen bekend onder wie The Black Eyed Peas, De Staat, White Lies, Scooter, Kraantje Pappie en Wildstylez. Daarnaast is er een wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen te bekijken.

Rondé

Rondé
Foto: Agents After All

Rondé is een Nederlandse indiepopband. Ze wonnen in 2015 de 3FM serious talent award, en de band is ontstaan als project op de Herman Brood Academie. De band heeft twee albums uitgebracht, waardoor ‘Flourish’, uit maart 2019 de meest recente is.

De grootste hits van Rondé zijn: ‘Naturally’, ‘Why Do You Care’ en ‘Calling’. De band stond in het verleden op andere andere Appelpop en Lowlands. Ook spraken we de band in 2017 uitgebreid over hun favoriete festivals.

Zwarte Cross 2019

ZwarteCross2018_mainstage
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.