Pinkpop dag #2: crowdsurfen met Frank Lammers, knallen bij Kraan en dansen bij de silent-disco

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

We zijn inmiddels al over de helft van de vijftigste Pinkpop. Na o.a. Mumford & Sons zaterdag konden we gisteren genieten van The Cure, Lenny Kravitz en Armin van Buuren. Dit waren de absolute hoogtepunten van dag #2.

Niets missen van Pinkpop? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1 en volg alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Vandaag neemt Indian Askin onze Instagram over!

Knallen bij Kraan

Je kon de dag niet beter beginnen dan bij Kraantje Pappie op de Mainstage. De Groninger knalde de ene na de andere hit met vooral ook een he-le-boel confetti. De rapper had zijn show erg goed uitgedacht. Zo dwarrelen er bijvoorbeeld bij ‘Liefde in de Lucht’ rode hartjes door de Pinkpophemel. En ook voor het slot had Kraan genoeg in petto: keihard ‘Pompen’ om vervolgens af te sluiten met de harstyle remix van ‘Feesttent’.

Jij bepaalt!

https://www.instagram.com/p/ByfIPN0InaT/

Gisteren was onze Instagram-story van jou! Jij bepaalde wat onze razende reporter Thijs moest doen. Ontbijten met bier en een brief schrijven voor ome Jan. In de late uurtjes kozen jullie ervoor om nog even te gaan dansen bij de afterparty. (Vandaar dat dit artikel nu pas online staat).

Limburgs feestje bij Rowwen Hèze

Laten we beginnen bij het begin: Rowwen Hèze was misschien wel hèt feestje van Pinkpop 2019. De dialectnummers gingen er als pap in bij het Limburgse publiek. Maar het absolute hoogtepunt was het slotstuk. Brabantse cultheld Frank Lammers kwam het laatste stuk van ‘Bestel Mar’ zingen en dook vervolgens het publiek in. Die konden Frank net niet op handen dragen… Auw!

Waterzak is de redding van de dag

Waterzak Pinkpop 2019
Photo: Festileaks

Het weer wordt met de dag beter op Pinkpop. Het zonnetje scheen de hele dag aan de hemel. Daarom was de grote redding van de dag: de prachtige blauwe Pinkpop-waterzak. Iedereen kocht er één. Wil je het collectors-item vandaag nog scoren? Te laat! Ze zijn hartstikke uitverkocht.

Dik twee uur genieten bij The Cure

De tweede headliner was er een waar veel mensen naar uitkeken: The Cure. De Britse band speelde ruim twee uur aan heerlijke indie. Pinkpop stond te genieten. Lang te genieten. Volgens sommigen zelfs té lang! Maar desondanks was The Cure een van de absolute hoogtepunten van Pinkpop 2019. De band speelde retestrak en breide een briljant einde aan elkaar. ‘Friday I’m In Love’, ‘Lullaby’ en ‘Boys Don’t Cry’ knalden allen door de speakers.

Voetbal bij de silent-disco

https://www.instagram.com/p/ByhjGZeIrvz/?utm_source=ig_web_copy_link

Laten we het kort houden. Die wedstrijd was niet best, maar you gotta love Pinkpop voor de extra optie bij de silent-disco. Feestvierders konden tijdens het dansen af en toe overschakelen naar een blauw kanaal. Daar kon je het radioverslag van Nederland – Portugal volgen. Het juichen bleef helaas uit…

De laatste keer Die Antwoord

Na Rowwen Héze duurde het wel héél lang tot het volgende feestje. Des te harder knalde dat feestje eruit. Die Antwoord speelde voor de laatste keer ooit op Pinkpop en heeft meteen laten zien waarom we ze zo gaan missen. De visuals waren strak, Ninja en Yolandi waren in bloedvorm en de piemels vlogen je weer om de oren. Ook de regie had oog voor detail. De hele show kwamen jonge fans van de Zuid-Amerikaanse act in beeld, afgewisseld met die piemels van net. Heerlijk contrast!

De eerste keer Marco Borsato

https://www.instagram.com/p/BygeF-TJhb1/

Jan Smeets wil hem ooit als headliner van Pinkpop. Mocht dat ooit gebeuren, dan hadden we gisteren een fantastisch voorproefje. Borsato kwam tijdens de show van Armin van Buuren samen met Davina Michelle en John Ewbank nieuwe single ‘Hoe Het Danst’ spelen. Gooi daar een dosis vuurwerk en vlammen overheen en je hebt het spectaculaire einde van Pinkpop dag 2!

Wat vind jij van Pinkpop 2019?

Was jij op Down The Rabbit Hole dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

Pinkpop Kalm Aan Laan
Pinkpop 2017 | Foto: Bart Heemskerk

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen