Rock Werchter dag #2: Janelle Monáe, mojito’s en drumsticks

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De eerste helft van Rock Werchter zit er alweer op. De vijfenveertigste editie van dit Belgische festival belooft een mooie te worden, want ook de vrijdag mag in de boeken. Iets gemist op het festival, of zit je thuis op de bank? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #2 met onder andere rumcocktails van Bacardí en Janelle Monáe.

Festileaks meet-up: The Class of Rock Werchter 2019!

Photo: Ben Houdijk

De vrijdag werd feestelijk geopend. We organiseerden de tweede Festileaks Community Meet-up, waar lezers elkaar en het team konden ontmoeten. Natuurlijk trakteerden we ook op een lekkere cocktail van Bacardi. Verhalen en ervaringen werden veelvuldig uitgewisseld en vriendschappen gesmeed. Tot slot maakten we een toffe groepsfoto, check ‘m hierboven. The Class of Rock Werchter 2019!

Waterkanonnen en schaduwplekken

waterkanon - Rock Werchter 2019
Photo: Stelios Mathaiou / Festileaks

Het waterkanon lijkt de headliner van het weekend te worden, want ook vrijdag was het weer een van de hoogtepunten. Met 32 graden was het namelijk wederom strijden op de Werchterse weide, maar de waterkanonnen en schaduwplekken hebben weer hun best gedaan. Proficiat!

De drumstick van Jungle

Rock Werchter livestream
Rock Werchter livestream
Rock Werchter 2019
Rock Werchter livestream

Fans kunnen ver gaan voor een aandenken aan hun favoriete artiest. De bekende zelfgeschreven bordjes zijn inmiddels een vaste waarde geworden op Rock Werchter, maar bij Jungle ging een fan een stapje verder. Die wilde graag met een felbegeerde drumstick naar huis en had daarvoor een basketbalnetje gemaakt waar ‘ie ingegooid kon worden. En jawel, Jungle vond het een goed idee en gooide hem erin. Goal(s)!

Janelle Monáe

Janelle Monáe trekt deze zomer langs de festivals en stopt daarbij ook op Rock Werchter. Bezoekers kregen een ijzersterke show geserveerd, en dat al om 18.30 uur. Uitspraken zoals “Janelle is echt een ster van de buitencategorie. Holy hell” en “Janelle for queen” waren geen uitzondering, want volgens velen ging het niet beter worden dan deze show. Met fantastische danseressen, goede songs, geweldige liveband en een mooi verhaal heeft ze onze harten gestolen.

De covers van Weezer

Eerder dit jaar bracht Weezer The Teal Album uit; een album vol covers. En dat was gegarandeerd succes, want het was meezingen geblazen op de main stage. Songs als a-ha’s ‘Take On Me’ en ‘Africa’ van Toto waren een regelrecht succes en werden zelfs aan de andere kant van het festivalterrein meegezongen.

De bekers bij The Cure

Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

Op Werchter ga je op vrijdagavond met The Cure de nacht in. De bijna twee uur durende show kan voor de fans zelfs nog iets te kort voelen, maar voor anderen weer een bittere pil zijn. Omdat die mensen stiekem ook niks wil missen, kun je beter wat vermaak tijdens de verveling zoeken. Bezoekers bedachten een inventieve oplossing en bouwden een heuse biertoren. Voor alle bierliefhebbers; rustig maar, het was met lege bierglazen. Helaas heeft de toren het einde van de avond niet overleefd.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter vindt dit weekend plaats, van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn nog steeds te koop via de website. De line-up wordt aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Wil je in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van Rock Wercher.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.