5 dingen die we verwachten van Mumford & Sons op Rock Werchter 2019

Mumford & Sons 2018

Het festivalseizoen van Mumford & Sons is gestart! Komend weekend barst het feest los op Rock Werchter, maar voordat het zover is, checken we 5 dingen die we mogen verwachten van de show van Mumford & Sons!

1. De ultieme meezing setlist

Mumford & Sons Setlist BottleRock Napa Valley 2019 2019, Delta

Van deze setlist gaan de harten van alle fans sneller kloppen. Zo komen de échte Mumford & Sons klassiekers als ‘Little Lion Man’, ‘The Cave’ en ‘I Will Wait’ voorbij. Genoeg liedjes om luidkeels mee te zingen dus! Er is daarnaast gelukkig nog genoeg ruimte voor songs uit het nieuwste album Delta, waarvan de band maar liefst zeven nummers aan de setlist heeft toegevoegd. Ben je benieuwd of je al helemaal klaar bent voor de show? Speel dan onze Mumford & Sons Lyrics Quiz.

2. The Beatles cover

Het publiek werd tijdens de eerste festivalshow ook getrakteerd op een cover! Namelijk ‘With A Little Help From My Friends’ van The Beatles, dat Mumford & Sons samen speelde met Gang of Youths. Het resultaat? Een overvol podium vol vrolijkheid en natuurlijk een goede cover van deze golden oldie. Bij de band geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En die vreugde spat er dan ook zeker vanaf.

3. Interactie met het publiek

https://www.instagram.com/p/Bw2stf_BC96/

De heren staan erom bekend dat ze het publiek veel bij het optreden betrekken en dit jaar is dat dan ook niet anders. De bandleden zijn tijdens de show niet verlegen om een praatje te maken met elkaar, maar doen dat ook zeker met het publiek. En natuurlijk duikt Marcus Mumford altijd gezellig de menigte in.

4. Vuurwerk

https://www.instagram.com/p/BvAx2KMBS_2/

Om de show compleet te maken, heeft Mumford & Sons allerlei soorten vuurwerk mee. Aan de voorkant van het podium, erachter en als het kan ook aan de bovenkant; de heren willen aan alle kanten het publiek de sparkles van de show laten zien.

5. Elke minuut genieten

Of het nou om de chemie, hits of vuurwerk gaat; de band weet het publiek altijd te vermaken en mee te nemen in de show. Twee uur lang je ogen uitkijken? Of juist meezingen tot je geen stem meer over hebt? Het kan allemaal bij Mumford & Sons, dus dat belooft een feestje te worden op Rock Werchter!

Mumford & Sons

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De Britse band Mumford & Sons heeft zich door de jaren heen bewezen als een absolute festivaltopper. Nadat de band in 2009 zijn debuutalbum Sigh No More uitbracht, was de folkrock van de heren lange tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. Hoewel de muziekstijl inmiddels wat is veranderd, blijft de band onverminderd populair.

De afgelopen jaren was de band een graag geziene gast op de Europese festivalweides. Zo deden de heren in 2017 een uitgebreide tour langs onder meer Lowlands en Pukkelpop. In 2019 is Mumford & Sons onder andere te zien op PinkpopRock Werchter en Hurricane.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Wil je je alvast muzikaal voorbereiden op het festival? Luister dan ook onze Spotify Playlist.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra